Наша їжа має бути живою, щоб отримати усі ферменти, що утворюються під сонячним промінням в овочах, фруктах, травах...
Ігор ВИЖОВЕЦЬ
Наша їжа має бути живою, щоб отримати усі ферменти, що утворюються під сонячним промінням в овочах, фруктах, травах.
Сирі соки з них перетравлюються і надходять у кров через 10—15 хвилин після вживання, причому — повністю, з мінімальним навантаженням для організму. Соки можна пити скільки хочеться, до 600 грамів у день. Варто зазначити, що готують сік безпосередньо перед вживанням. Зберігання протягом кількох годин, варіння, пастеризація руйнують цінні речовини. Ліками від усіх хвороб на Сході називають сік картоплі. У ньому багато тонізуючих речовин, вітаміну С, що знищує ракові клітини. Для приготування соку візьміть 2—3 великі картоплини, ретельно помийте, видаліть “вічка”, пропустіть через сокодавку або подрібніть на тертці і відтисніть. Термін зберігання соку 4 години — у зимовий час, 2 години — у літній, після цього він втрачає свої цілющі якості. Зберігають сік у скляному, фаянсовому посуді в холодному місці. Сік сирої картоплі має протизапальну, сечогінну, ранозагоюючу дію. Його рекомендують при захворюваннях нирок, печінки, цукровому діабеті, гастритах з підвищеною кислотністю, виразці шлунка, запорах, колітах. Норма вживання — 0,5 склянки два—три рази на день за 30 хвилин до їжі. Для поліпшення смаку можна додати 30 мл фруктового соку.