Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
«Шахтар» відсоломонив «Аталанту»  в самісінькому Мілані (Відео)

Мить, коли козак із Бразилії Жуніор Мораєс зрівнює рахунок у матчі.

Фото UEFA.com.

«Шахтар» відсоломонив «Аталанту» в самісінькому Мілані (Відео)

«Гірники» вирвали вольову перемогу на п’ятій доданій хвилині поєдинку — футбольна Україна давно не переживала такого екстазу в Лізі чемпіонів

Ліга чемпіонів. Група С. 2–й тур. «Аталанта» (Бергамо, Італія) — «Шахтар» (Донецьк, Україна) — 1:2 (1:0 – Дуван Сапата, 28 хв; 1:1 – Жуніор Мораєс, 41 хв; 1:2 – Манор Соломон, 90+5 хв)

Мілан (Італія). Стадіон «Сан–Сіро» («Джузеппе Меацца»). 1 жовтня 2019 року. 26 022 глядачі. Головний суддя Тобіас Штілер (Німеччина).

Донецький «Шахтар» вирвав вольову перемогу на легендарному «Сан–Сіро» в дебютанта Ліги чемпіонів, «Аталанти» з Бергамо.

Хоча починався поєдинок для підопічних Луїша Каштру не найкращим чином. Уже на 16–й хвилині поєдинку формальні господарі поля отримують право пробивати пенальті. Німецький арбітр Тобіас Штілер постановив, що наш Сергій Кривцов у власному карному майданчику збивав півзахисника «Аталанти» Йосипа Ілічіча (хоча детальніший аналіз цього епізоду дав підстави запідозрити словенця в наявності в нього неабияких акторських здібностей).

Суддівський присуд узявся виконувати сам «скривджений» — і футбольна справедливість таки взяла гору! Андрій П’ятов парирував удар, а добивання від хорвата Маріо Пашаліча прийняла на себе бокова сітка воріт.

Коментаторсько-вболівальницькому божевіллю просто не було меж! На одному зі спортивних сайтів навіть пожартували, що в цей момент ми пережили справжній футбольний оргазм…

Проте свято на вулицю «Аталанти» цього вечора таки завітало. На 28–й хвилині нідерландець Ганс Гатебур виконав навісну передачу з флангу, Андрій П’ятов невдало зіграв на виході, тож колумбійцю Дуванові Сапаті лишалося переправити м’яч головою в порожні ворота.

На щастя, «гірники» відігралися ще до перерви: Жуніор Мораєс вправно вискочив на побачення з П’єрлуїджі Голліні й холоднокровно переграв голкіпера італійського клубу.

У другому таймі на полі у складі «Аталанти» нарешті з’явився Руслан Маліновський. Українець був зовсім не проти засмутити свій колишній клуб (зокрема, гарно приклався до м’яча своєю лівою з–поза меж штрафного майданчика — трохи не поцілив), старалися і його партнери.

Проте шаленіти від щастя того вечора таки судилося вболівальникам «Шахтаря»!

Зовсім «свіженький» 20–річний бразилець Додо (вийшов на заміну буквально за якусь хвилину до цього епізоду) класно просунувся вперед під час контратаки і відпасував на Манора Соломона (який також з’явився на полі з лави запасних). Ізраїльтянин вправно розібрався із захисником та голкіпером італійців і переправив м’яч у ворота! Коментаторсько–вболівальницькому божевіллю просто не було меж! На одному зі спортивних сайтів навіть пожартували, що в цей момент ми пережили справжній футбольний оргазм…

Бо таки ж так! Перша перемога «гірників» у новому єврокубковому сезоні — та ще і яка. Виїзна, вольова, феєрична!

В іншому поєдинку групи С дива не сталося. «Манчестер Сіті» (без Олександра Зінченка навіть у заявці) з рахунком 2:0 переграв загребське «Динамо». Для хорватського клубу ця виїзна поразка стала 13–ю поспіль у Лізі чемпіонів (до цього загребці ділили антирекорд із московським «Спартаком» — в обох клубів було по 12 програних підряд виїзних поєдинків). До речі, в наступному турі «Динамо» 22 жовтня знову гратиме в гостях — і саме з «Шахтарем». Натомість «Манчестер Сіті» прийматиме «Аталанту».

 

Турнірна таблиця групи С:
М Команда І В Н П М О
1 «Манчестер Сіті» 2 2 0 0 5–0 6
2 «Динамо» (Загреб) 2 1 0 1 4–2 3
3 «Шахтар» 2 1 0 1 2–4 3
4 «Аталанта» 2 0 0 2 1–6 0
Telegram Channel