Як обрати якісне вино
Іноді хочеться відпочити з подругами за келихом хорошого напою, але як не придбати фальсифікату, знають не всі. Тож поради експертів стануть у пригоді
Неприпустима покупка алкоголю з рук, у кіосках, палатках, в інших непристосованих приміщеннях. Також не варто купувати його в місцях масового скупчення громадян, наприклад в аеропортах, на вокзалах, оптових продовольчих ринках тощо. Викликає сумніви й продаж такого товару через інтернет
Уважно огляньте пляшку — якщо на ній є зовнішні дефекти, то від покупки варто утриматися.
Що повинно викликати підозру? Це — негерметичність закупорювання; глибокі подряпини; потертість, що надає поверхні тари матовість; іржа та інші забруднення; деформація; розриви і перекоси етикетки; патьоки, розводи від неводостійких фарб, нечіткі малюнки.
На якісному напої етикетка приклеєна рівно, без вигинів, пустот і шорсткості, а клей рівномірно поширений по ній. Якщо етикетка відривається без жодних зусиль — поставте цю пляшку на місце, найімовірніше, у вас у руках підробка.
Якщо етикетка відривається без жодних зусиль — поставте цю пляшку на місце, найімовірніше, у вас у руках підробка.
Завжди звертайте увагу на те, що на ній написано. Повинні бути вказані країна-виробник, винний дім або шато, регіон, клас напою і, звичайно ж, імпортер вина із зазначеним телефоном та адресою.
Пробка. Якщо вам трапився алкогольний напій, закупорений пластиковим корком, не хвилюйтеся. Цей матеріал не пропускає повітря, не дає додаткового запаху, тож напій не зіпсується. Тому неважливо, якою пробкою закупорене вино — з пластику чи з коркового дерева.
Варто обирати бренд, який ви знаєте, або хоча б один із відомих. Адже невідомий виробник — це привід замислитися, чи не є напій фальсифікованим.
Завжди читайте склад. Краще обирати напій з одного сорту винограду. Купажне вино іноземного виробництва часто містить у собі кілька сортів — його ліпше не купувати, адже більш дорогий виноград можуть замінити на звичайний дешевий.
Кожен вид алкогольної продукції виробляється відповідно до ДСТУ або Технічних умов виробника. У цих документах прописано, що є нормативи, яким повинна відповідати продукція: це органолептичні показники (зовнішній вигляд, смак, колір, аромат) і фізико-хімічні (міцність %, лужність, вміст сивушних олій, складних ефірів, об’ємна частка метилового спирту); викладено вимоги до сировини, з якої виготовляється продукція.
І ще одна порада для поціновувачів вина: щоб не боліла голова, обирайте напій без діоксиду сірки або з меншою його кількістю. Це дозволений консервант, який є майже у всіх недорогих сортах. Його додають, аби вино не скисло.
Джерело: gre4ka.info