Ідеальні сирники. Рецепт від шеф-кухаря
Секретом ділиться Володимир Ярославський, суддя шоу МастерШеф. Професіонали на каналі СТБ
Секрет сирників полягає в хорошому сирі. Він повинен бути сухим і некислим. У магазинах сьогодні продається такий сир, щоб його можна було їсти ложкою прямо з пачки. Але для сирників він не підходить, в ньому занадто багато вологи. А якщо багато вологи, ми додаємо більше борошна, і наші сирники виходять сухими і несмачними, розповів Ярославський НВ.
Я беру сир з великими фракціями, який найбільше схожий на домашній. І далі його потрібно гарненько віджати. Це найголовніший секрет.
Інгредієнти: сир — 300 г, яєчний жовток — 1 шт., цукор — 1 ст.л., борошно — 1 ст.л. Рослинна олія для смаження.
Сир віджати у вафельному рушнику. Швидко перемішати всі інгредієнти. Довго вимішувати не потрібно. Якщо залишаються цільні шматочки сиру, це, навпаки, перевага.
Я беру сир з великими фракціями, який найбільше схожий на домашній. І далі його потрібно гарненько віджати. Це найголовніший секрет.
Можна взяти ще одну столову ложку борошна — для підпилу. У цьому борошні сформувати кульки. Якщо ви погано віджали сир, маса вийде надто рідкою, і ви не зможете її зкатати.
Смажити сирники на рослинній олії на середньому вогні. Спочатку з одного боку, потім з іншого. Потім знову перевернути на перший бік і накрити кришкою на 2 хвилини. Знову перевернути на другий бік і теж тримати під кришкою 2 хвилини.
Подавати зі сметаною, варенням, збитими вершками — з чим завгодно, на ваш смак.