Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Чому шахтарі перекрили трасу?

Гірники вимагають виплати зарплати.

Місто

Чому шахтарі перекрили трасу?

Початок тижня для нововолинських гірників видався знову гарячим. Майже сто представників двох діючих нововолинських шахт — №9 і «Бужанська» — продовжили свій протест, заблокувавши трасу Ковель — Жовква поблизу державного підприємства «Волиньвугілля»

Основні вимоги — виплата заборгованої зарплати, атестація робочих місць, реалізація накопиченого на складах вугілля. Шахтарі також наполягають на звільненні із займаної посади т. в. о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Володимира Юрківа, звинувачуючи його в бездіяльності.

Нова хвиля страйку розпочалася минулого тижня. До неї додалося ще й відключення електроенергії на вугільних підприємствах через борг на суму 177 мільйонів гривень, який нагромаджувався роками. В результаті цього перестало працювати обладнання на шахтах, вентилятори. Це могло призвести до непоправного — затоплення, яке межує з екологічним лихом. На щастя, наступного дня подачу струму відновили. Хоча питання боргу перед ДП «Регіональні електричні мережі», яке зробило попереджувальний крок, не знято.

Нова хвиля страйку розпочалася минулого тижня. До неї додалося ще й відключення електроенергії на вугільних підприємствах через борг на суму 177 мільйонів гривень, який нагромаджувався роками.

Як повідомив голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості Роман Юзефович, вони проведуть екстрене засідання, аби визначитися стосовно подальших страйків. До слова, вугілля зараз добувають лише на шахті «Бужанська» — у межах 70–80 тонн на добу, що становить менше 50 відсотків від планового показника. Борг перед працівниками ДП «Волиньвугілля» — більше 30 мільйонів гривень.

Telegram Channel