Алкоголь не рятує від COVID-19
Відомо, що спирт та антисептики, до складу яких він входить, необхідні для зовнішнього застосування — знезараження рук, поверхонь тощо. Міфи ж про те, що вживання алкоголю допомагає захистити організм від коронавірусної інфекції, медики спростовують
Експерти ВООЗ повідомили, що під час епідемії зловживання спиртним може посилити вразливість людей, адже збільшується ризик травм, отруєнь і насильства.
Алкоголь є причиною 3 мільйонів смертей на рік у всьому світі, третина з яких припадає на європейський регіон.
«Вживання міцних напоїв пов'язане з цілою низкою інфекційних і неінфекційних захворювань, розладів психічного здоров'я, які можуть зробити людину більш вразливою для COVID-19. Зокрема, алкоголь ставить під загрозу імунну систему організму і збільшує ризик несприятливих наслідків для здоров'я. Отже, люди повинні мінімізувати споживання спиртних напоїв під час пандемії COVID-19», — рекомендує ВООЗ. Алкоголь є причиною 3 мільйонів смертей на рік у всьому світі, третина з яких припадає на європейський регіон.