Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
 На Любешівщині вшанували  подвиг земляка-атовця

Не судилося вернутися додому живим.

Любешівська РДА

На Любешівщині вшанували подвиг земляка-атовця

24 квітня свій 39-ий день народження разом зі своєю родиною святкував би учасник АТО, уродженець с.Люб’язь Корець Роман

Проте не судилося…14 липня 2015 року біля населеного пункту Золоте Луганської області за чотири дні до мобілізації під час виконання робіт по фортифікаційному обладнанню (потрапив з побратимами в пастку із повалених дерев) старший лейтенант загинув.

Аби вшанувати подвиг свого земляка, голова Любешівської райдержадміністрації Юлія Подерня-Масюк та голова районної ради Петро Нагорний відвідали та поклали квіти до могили загиблого учасника АТО.

Відслуживши рік у зоні так званого АТО, Роман вже готувався повернутися додому. Проте за чотири дні до мобілізації під час виконання робіт по фортифікаційному обладнанню загинув.

Нагадаємо, Корець Роман був мобілізований до Збройних сил України (703-й інженерний полк) 9 серпня 2014 року та призначений заступником командира військової частини із озброєння. Брав участь у виконанні завдань інженерного забезпечення на території Донецької та Луганської областей. Відслуживши рік у зоні так званого АТО, Роман вже готувався повернутися додому. Проте за чотири дні до мобілізації під час виконання робіт по фортифікаційному обладнанню загинув. Без батька залишилися дві донечки.

Похований Герой на кладовищі рідного села Люб’язь.

Указом Президента України №568/2015 від 5 жовтня 2015 року «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверинітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). В селі Люб’язь вулиця Першотравнева перейменована на вулицю Романа Корця. Про це інформує сайт Любешівської райдержадміністрації.

Джерело: Любешівська РДА
Telegram Channel