І розморожувати потрібно правильно
Зберігання м’яса в морозильній камері подовжує його термін придатності та допомагає не втратити смак і поживні речовини. Однак не всі способи розморожування є безпечними. Не варто робити це при кімнатній температурі — поверхня нагрівається швидше, це сприяє росту бактерій. Тож як діяти, щоб не зіпсувати продукт? Варіантів є кілька
1. В холодильнику. Покладіть пакет із м’ясом на тарілку, щоб рідина, яка утвориться, не розтеклася по полиці. Тримати його краще в нижній частині холодильника. Розморожений продукт можна безпечно зберігати там ще впродовж п’яти днів, якщо він не перебував при температурі, вищій за 4–5 °C.
2. У холодній воді. Цей спосіб швидший за попередній. Помістіть м’ясо в герметичний контейнер і занурте його в каструлю з холодною водою, міняючи воду що пів години.
Важливо не лише правильно розморозити, а й заморозити м’ясо.
3. В мікрохвильовці. Слід обрати спеціальний режим. Цей спосіб є швидким, але розмороження відбувається нерівномірно. Тому потрібно використовувати продукт одразу, бо в такому м’ясі швидко розмножуються бактерії.
4. Готувати без розморожування. Це також безпечно, однак страва вийде жорсткішою, а час приготування збільшиться приблизно на 50%. При цьому не варто користуватися мультиваркою або фритюром, краще обрати духовку, в процесі за допомогою термометра для м’яса переконайтеся, що внутрішня температура досягла 63 °C для яловичини, свинини, телятини і баранини, 71 °C для м’ясного фаршу і 74 °C для домашньої птиці.
P. S. Важливо не лише правильно розморозити, а й заморозити м’ясо. Не слід робити це в магазинній упаковці, краще використовувати алюмінієву фольгу, пакети для заморожування або герметичні контейнери.