Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Громадянин Словаччини безплатно рекламує Україну та кличе інвесторів

Комп’ютерна програма Сергія Страйняка — безкоштовна.

Фото з фейсбук-сторінки Сергія СТРАЙНЯКА.

Громадянин Словаччини безплатно рекламує Україну та кличе інвесторів

Із нашою країною чоловіка пов’язує прадід–тернополянин та кохана дівчина

 

 Сергій Страйняк народився і все життя прожив у Словаччині. Певний час працював у словацькому агентстві з розвитку інвестицій та торгівлі. Згодом завів собі хобі: у вільний час займався розробкою комп’ютерної програми, яка запрошує в Україну іноземний бізнес.

Для втілення свого проєкту програміст зв’язався з Міністерством економіки України, аби отримати необхідну інформацію про індустріальні території держави, а потім узявся за роботу.

У результаті Сергій презентував безкоштовну програму InvestUkraine, яка відображає не тільки індустріальні парки, а й інвестиційний потенціал країни.

Додаток має багато функцій, пропонує навігацію до кожного індустріального парку, показує контакти, веб–посилання на агенції регіонального розвитку. Тут можна знайти всю інформацію про той чи інший об’єкт, а також його відображення з супутника.

Мені подобається Україна, тому я хочу допомогти залучити інвестиції, щоб люди не їздили на роботу за кордон, а залишалися вдома зі своїми родинами.

Пан Страйняк каже, що вирішив створити програму саме для нашої країни, аби підтримати і показати світові її безмежні можливості.

— Мені подобається Україна, тому я хочу допомогти залучити інвестиції, щоб люди не їздили на роботу за кордон, а залишалися вдома зі своїми родинами, — поділився чоловік.

Свого часу прадід Сергія переїхав з Тернополя до Словаччини, тож про Україну програміст наслуханий чимало. А ще у нього є інша сильна мотивація підтримувати нашу державу — він закохався в українку і планує з нею поєднати своє життя.

Ірина КРАВЧУК.

Telegram Channel