Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Хто він, «Максим Плохой», який захопив заручників у Луцьку

Чоловік захопив автобус із заручниками вранці 21 липня. Десяту годину близько 20 людей перебувають в автобусі.

Фото Миколи Мартинюка / УНІАН.

Хто він, «Максим Плохой», який захопив заручників у Луцьку

Терорист Максим Кривош захищав у Дубні тварин

Житель міста Дубно Рівненської області Максим Кривош, який у соцмережах назвав себе «Максим Плохой», у Дубні протягом п’яти років був волонтером-зоозахисником. Про його судимості в організації зоозахисників нічого не знали. Від народження він жив у Луцьку в мікрорайоні ЛПЗ. Останні 15 років квартира стоїть пусткою – батьки Максима давно померли. Про це пише Суспільне.

Реклама Google

У соцмережах сторінки чоловіка на ім'я Максим Плохой вже заблоковані, водночас його телеграм-канал за день набрав понад 1200 підписників. В останніх дописах він вимагав, аби провідні політики та керівники державних відомств на своїх сторінках у соцмережах розмістили напис: «Я – терорист у законі». А Зеленський мав би у себе на сторінці запостити фільм «Земляни», документальний фільм про експлуатацію та жорстоке поводження з тваринами. Кіно зняв американський зоозахисник Шон Монсон, який виступає проти експлуатації тварин для виробництва одягу та їжі.

Максим Кривош живе в місті Дубно Рівненської області. Одна із сусідок на умовах анонімності розповіла Суспільному, що на чоловіка раніше скаржились у поліцію через його агресію до мешканців, а також нібито чули, як він бив дружину й сина. На місці Суспільному вдалось коротко поспілкуватись із 15-річним сином Максима Кривоша. Він розповів, що стосунки із батьком у нього «більш-менш нормальні» і що такого вчинку від нього не очікував.

Він розповів, що стосунки із батьком у нього «більш-менш нормальні» і що такого вчинку від нього не очікував.

Син також додав, що його мати поїхала до Луцька. З дружиною Кривоша поговорити наразі не вдалося. Журналісти Суспільного також знайшли будинок в Луцьку, у якому від народження жив Кривош. Останні 15 років його квартира стоїть порожня, розповів сусід Володимир. За його словами, батьки Максима давно померли, обоє були освітянами. Батько працював у Луцькому політехнічному (очевидно тоді, коли ЛНТУ ще був філіалом Львівської політехніки – «Волинь»). Мати викладала у сільській школі. У Максима також є молодший брат. Також сусід Володимир розповів, що Максим провів 6 років у в'язниці, куди потрапив начебто туди під час навчання у тому ж закладі, де викладав батько.

2014 року за авторством Максима Плохого вийшла книга «Філософія Злочинця», де він розповідає про життя за ґратами. Те, що саме він замовляв друк книги, Суспільному підтвердили в друкарні «ВолиньПоліграф». Уся книга є добіркою цитат і роздумів, Плохой пише, що коли він був в колонії – помер його батько. Ріс в «родині інтелігентів» і усі вважали, що з нього «будет толк», але вже в 11 класі його вперше затримали «на базаре с обрезом охотничьего ружья и нунчаками. Насмотревшись боевиков, решил стать крутым». Як пише чоловік, справу не довели до суду, завдяки зв’язкам батька. Плохой також пише, що вступив у духовну семінарію і вчився там кілька місяців, але не зміг там лишитись через «лживость церкви и её служителей». У 2015 році Кривош зареєстрував торгівельний знак із підписом «Я могу». Такий самий знак зображено на книжці, а також на футболці Плохого, які можна було побачити в соцмережах.

Максим Кривош не любив фотографуватися. Але зняв відео з вимогами до найвищих посадовців держави.
Максим Кривош не любив фотографуватися. Але зняв відео з вимогами до найвищих посадовців держави.

Максим Кривош займався у Дубні опікою тварин, зокрема – собак. Про це Суспільному розповіла зоозахисниця з Рівного Алла Лосік.

«Він ніколи не проявляв агресії, вихований, стриманий. Він зупинив масову травлю і добився прийняття програми стерилізації. Але, знаєте, він не любив фотографуватись. Оце було дивно».

«Він у Дубно захищав тварин, лікував, то там його всі знають, і влада знає, і ветеринари. Всі шоковані. Він ніколи не проявляв агресії, вихований, стриманий. Він зупинив масову травлю і добився прийняття програми стерилізації. Але, знаєте, він не любив фотографуватись. Оце було дивно», – розповіла жінка.

Вона додала, що таким волонтерством він займався орієнтовно п’ять останніх років. Про його судимості в організації не знали.

Тим часом зоозахисні організації України засудили дії луцького терориста, який вимагає дивитися фільм «Земляни».

Реклама Google

Про що фільм «Земляни», який Максим Кривош вимагає від Володимира Зеленського розрекламувати у соцмережі?

Як пише УНІАН, «Земляни» (Earthlings) – американський документальний фільм, який розповідає про проблему експлуатації тварин людьми для одомашнення, розваг, наукових досліджень або з метою виробництва одягу і їжі. Режисером фільму виступив зоозахисник Шон Монсон, закадровий текст прочитаний Хоакіном Феніксом (зірка фільму «Джокер»), продюсером стрічки стала актриса Меггі Кью, а музикант Мобі став автором саундтреку. Усі є веган-активістами. Також фільм порушує теми расизму, сексизму, видової дискримінації і прав тварин, демонструючи кадри, отримані за допомогою прихованої камери з зоомагазинів, «щенячих ферм», притулків для бездомних тварин, птахофабрик, боєнь, місць вичинки і продажу шкіри та хутра, спортивних і розважальних заходів і дослідницьких лабораторій. Кадри з фільму демонструють, як людина почала домінувати над іншими живими істотами і яких страждань ті зазнають. Прем'єра «Землян» відбулася на фестивалі Artivist Film Festival в 2005 році, де фільм виграв нагороду в категорії «Кращий документальний фільм».

«Земляни»: фільм, який терорист із Луцька хоче, щоб його розрекламували:

Як розгорталися події:


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel