Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Нардеп заробив мільйон на схемі із… ямою для жому

Ілля КІВА.

Фото Главком.

Нардеп заробив мільйон на схемі із… ямою для жому

Народний депутат від партії «Опозиційна платформа – За життя» Ілля Кива у 2019 році отримав 1,2 мільйона гривень доходу від здачі в оренду… жомової ями цукрового заводу в місті Заводське Полтавській області

Насправді яма виявилася порослою бур’янами ділянкою без найменших ознак якоїсь діяльності навколо (завод не працює). Про це йдеться в розслідуванні проєкту журналістських розслідувань «Наші гроші з Дунисом Бігусом».

Насправді яма виявилася порослою бур’янами ділянкою без найменших ознак якоїсь діяльності навколо (завод не працює).

 Ківину яму площею майже 400 квадратних метрів разом з гаражем орендувала львівська фірма «Компанія «Сіквел». Ця компанія фіґурує в одному з кримінальних проваджень, в якому згадується про її фіктивність. Власниця фірми «Компанія «Сіквел» Світлана Ставісюк відмовилась розповідати журналістам, чи справді її підприємство оплачувало 100 тисяч  гривень на місяць за оренду цього об’єкта і навіщо фірмі зі Львова знадобилася яма в Полтавській області. «Це взагалі – комерційна таємниця», – сказала Ставісюк. Сам Ілля Кива в коментарі журналістам Bihus.Info сказав, що здачею ями в оренду займаються його юристи, надати коментарі по суті угоди він не може.

Зовсім вже не «заморочуються» наші можновладці, - нахабно відмивають гроші просто в ямах.

Telegram Channel