Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Активісти подолають 180 кілометрів на байдарках, щоб врятувати Маневицький район (Фото, відео)

Важливий член команди Миколи Ясюка – його гітара. Без неї, кажуть діти, походи були б значно сумніші.

Фото volyn.com.ua.

Активісти подолають 180 кілометрів на байдарках, щоб врятувати Маневицький район (Фото, відео)

Похід учасників гуртка водного туризму Маневицького районного Центру творчості дітей та юнацтва річкою Стир триватиме 8 діб

 – Такі сплави влаштовуємо щороку, вже дослідили русла Прип'яті та Стоходу, а цього року вирішили ознайомитися з головною водною артерією Волині – Стиром. Це символічно, що свою подорож ми розпочинаємо з обласного центру, – розповів керівник гуртка, Троянівський сільський голова Микола Ясюк.

Фінансисти прорахували доцільність залишити Маневичі адміністративним центром і довели, що це вигідно, адже у нас є вся інфраструктура, а селище  розташуване на перетині важливих шляхів.

Він каже, що цим походом туристи мають намір привернути увагу влади та громадськості до прагнення маневиччан зберегти свій район. 

Реклама Google

– Фінансисти, зокрема керівник нашого громадського руху «За район» Петро Зінчук, прорахували доцільність залишити Маневичі адміністративним центром і довели, що це вигідно, адже у нас є вся інфраструктура, а селище  розташуване на перетині важливих шляхів, – переконує Микола Андрійович.

Сплав по річці Стир стартував від будинку архітектора Миколи Голованя. Цього разу в похід  разом із керівником гуртка і його заступницею Ніною Ясюк вирушили 8 підопічних. Це старшокласники та студенти із сіл Троянівка та Градиськ.

Діти розповідають, що дистанція – нескладна, адже русло річки широке, а йти доведеться за течією, тому сприймають цей захід, як цікаву пригоду. З собою взяли все не обхідне, щоб ніхто не змерз і не був голодним. 

Туристи матимуть кілька зупинок, під час яких спілкуватимуться з волинянами, пропонуватимуть дітям покататися на байдарках. Завершиться подорож у селі Нові Підцаревичі Маневицького району.  

 
 
 
 
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel