Коли збирати цибулю?
Щоб вона добре зберігалася, потрібно правильно визначити найоптимальніший ступінь її стиглості. Дізнатися, що овоч уже дозрів, можна за кількома ознаками. Перш за все врахуйте, що цибуля росте 80 днів. При цьому у суху і спекотну погоду вона доспіє швидше і буде сухою, а в прохолодну вогку — стоятиме зеленою з товстим пір’ям
Отож, ознаки готовності до збору такі: пір’я уже не наростає, воно пожовкло і лягло на землю, прикоренева шийка стала тонка і суха, верхнє лушпиння має характерний золотистий колір.
Врожай треба розкласти в добре провітрюваному приміщенні.
Збирають цибулю в період із середини серпня до середини вересня. Рвати слід у суху погоду. Врожай треба розкласти в добре провітрюваному приміщенні. Коли цибуля досохне, очистіть її від зайвого лушпиння, обріжте пір’я, залишивши близько 20 см прикореневої шийки. Цибулини, у яких вона ще не висохла, краще використовувати одразу. Для зберігання вони не підходять, бо швидко попсуються.