Кислий сир можна «виправити». Прості секрети
Його господині намагаються не купувати. Однак трапляється, що й придбаний на свій смак продукт може закиснути. Але з цією проблемою легко справитися
Загорніть сир у марлю, складену у 2-3 шари, відіжміть, туго зав’язавши її кінці. Покладіть його на дошку, зверху накрийте іншою, поставте наповнену водою каструлю чи якийсь інший тяжкий предмет. Під таким вантажем продукт має постояти 2-3 години.
Дуже кислий домашній сир стане ніжним, якщо змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на годину, а потім, відкинувши на марлю, вкладену у друшляк, дати молоку стекти. Після цього його слід покласти під прес.
Бринза і голландський чи будь-який інший твердий сир, які довго лежали, знову стануть м’якими і наберуть свіжого вигляду, якщо полежать деякий час у молоці.
Бринза і голландський чи будь-який інший твердий сир, які довго лежали, знову стануть м’якими і наберуть свіжого вигляду, якщо полежать деякий час у молоці.