Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Ківерцівська райлікарня буде на балансі ОТГ: вирішила райрада

У зв'язку з ліквідацією Ківерцівського району лікарня опинилася під загрозою закриття.

Фото Суспільного Волині.

Ківерцівська райлікарня буде на балансі ОТГ: вирішила райрада

Таке рішення ухвалили депутати на позачерговій сесії Ківерцівської райради

Ківерцівську районну лікарню передадуть до об’єднаної територіальної громади. Таке рішення у вівторок, 18 серпня, ухвалили депутати на позачерговій сесії районної ради. Про це розповіла Суспільному депутатка Ківерцівської райради Наталія Чигрин.

«У зв'язку з реформою Ківерцівського району, як такого, не буде, він увійде в межі Луцького району. Ківерцівська громада хоче мати лікарню на своєму балансі», – каже медична директорка Ківерцівської райлікарні Наталія Круцько.

Реклама Google

Коли стартувала медична реформа, у Ківерцівській райлікарні відділення не закривали, а об’єднували.

Коли стартувала медична реформа, у Ківерцівській райлікарні відділення не закривали, а об’єднували, розповідає Наталія Круцько. За її словами, об’єднали травматологічне відділення з хірургічним, терапевтичне з дитячим. Зараз у лікарні працює 350 людей, 6 відділень та поліклініка.

У вівторок, 18 серпня, на сесії Ківерцівської районної ради вирішували питання про передання лікарні на баланс ОТГ. Підтримали рішення 21 депутат. Депутатка Тамара Чигрин каже, що ліквідація Ківерцівського району після місцевих виборів 25 жовтня могла б загрожувати існуванню лікарні. Медична директорка закладу Наталія Круцько каже, що медперсонал теж підтримує таке рішення депутатів.

Читати також: «Не віддамо лікарню в Ківерцях «рішалам» на поталу!» – депутат райради на Волині

В яку суму громаді обійдеться утримання лікувального закладу – не рахували, каже Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов. З його слів, з місцевого бюджету готові оплачувати комунальні послуги. Медичні послуги оплачуватиме Національна служба здоров’я.

Telegram Channel