Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У Білорусі рахують загиблих у протестах

Після нечесних виборів та масових катувань Євросоюз оголосив Олександра Лукашенка персоною нон-грата, а Росія привітала з перемогою. Україна наразі — десь «посрєдінкє», як висловлюється наш «гарант».

Фото youtube.com.

У Білорусі рахують загиблих у протестах

Найрезонансніші події в житті країни та планети очима журналістів «Цікавої газети»

Правозахисники: режим Лукашенка вбив п’ятьох демонстрантів

Ще семеро — у критичному стані в реанімації

Про це сказано в звіті освітньо–громадського об’єднання «Звяно». Документ стосується порушення прав мітингувальників у Білорусі за період із 7 по 14 серпня. За інформацією волонтерів «Звяна», в мінських лікарнях перебувають 120 осіб. Офіційно влада говорить про двох загиблих. Правозахисники заявили, що мають свідчення людей, госпіталізованих зі зламаними ребрами, руками, пошкодженнями очей, які вимагали негайної медичної допомоги, але вона була надана лише через 6−12 годин після травми, деяким — тільки після непритомності.

Нагадаємо, що світ вразили масові жорстокі кількаденні знущання й тортури, яким піддавали затриманих білоруські силовики. Причому на вулицях хапали всіх підряд, включаючи підлітків, а не тільки демонстрантів. 16–річного Тимура з Мінська лікарям довелося ввести в кому, щоб впоратися з травмами, отриманими від бійців ОМОНу.

У ході наймасштабніших в історії Білорусі протестів та страйків народ вимагає нових чесних президентських виборів. Лукашенко у відповідь заявив: «Поки ви мене не вб’єте, інших виборів не буде».

 

Зеленський дав Кузьмі звання Героя України

Президент посмертно присвоїв найвищу державну нагороду лідеру й засновнику гурту «Скрябін» у день народження співака — 17 серпня

Чомусь здається, що Кузьма на тому світі  не дуже й радіє новому «званню». Як гадаєте?
Чомусь здається, що Кузьма на тому світі не дуже й радіє новому «званню». Як гадаєте?

 «Сьогодні Андрієві Кузьменку виповнилось би 52 роки. Його загибель стала справжнім шоком для всього суспільства. Він був таким щирим і відкритим, таким своїм, що у той страшний день кожен із нас відчув, ніби втратив рідну, близьку людину. З початком війни Андрій регулярно їздив на Схід та допомагав нашим захисникам. Кузьма і сам був справжнім захисником України. Воїном слова. Його зброя — ручка, папір та мікрофон. Піснею він зцілював душу, словом заряджав на боротьбу. За сильну, квітучу та непереможну Україну», — наголосив Володимир Зеленський у своєму указі.

Нагадаємо, 2 лютого 2015 року Кузьма розбився у ДТП дорогою з концерту у Кривому Розі. Toyota музиканта зіткнулася з вантажівкою, що перевозила молоко.

Тим часом не всі однозначно сприйняли таке рішення глави держави. Зокрема, блогер та військовий Олексій Дмитрович заявив: «Я не про Кузьму, я про цінності. Високе, найпочесніше звання «Герой України» все більше і більше знецінюється. Скоро цю нагороду будуть роздавати просто так. Ну щоб порадувати людину до ювілею. Це як подарувати гарний канцелярський набір чи дорогезний гаманець».

 

Путінському пропагандисту показали член у прямому ефірі

Під час передачі «Вечер с Соловьёвым» на ютубі автор залучив до свого стріму робітника із заводу БелАЗ, щоб дізнатися про події з перших вуст. У відповідь працівник показав у камеру свій… статевий орган

«Ви з легендарного БелАЗа? Розповідайте, що у вас відбувається», — звернувся Соловйов. «Зараз розкажу», — відповів робітник на ім’я Анатолій і показав член.

«Зрозуміло. Красунчик! Молодець! Ось бачите як. Молодець, добре показав. Єдине можу сказати: у БелАЗа більший буде. Анатолію, щось іще можете показати? Смішно. І, до речі, зауважте, він навіть не пофарбував себе в червоно–білий колір. Але тепер ми точно бачимо, чим накрився БелАЗ, а колись міг працювати», — прокоментував Соловйов.

Сцена, звісно, для людей, старших 18 років. Але погодьтеся, що білоруси обрали правильний тон щодо своїх так званих «старших братів».

 

«На квартиру і машину»: жінка намагалася за 400 тисяч продати свою дитину

Поліція Маріуполя затримала 19–річну породіллю «на гарячому» (на фото)

Ну як можна бути такою бездушною?
Ну як можна бути такою бездушною?

 Те, що дитина піде «на продаж», вона планувала заздалегідь. Саме з цієї причини не перебувала на медичному обліку як майбутня мама. За виручені гроші — 400 тисяч гривень — хотіла придбати квартиру та машину. Шукала клієнтів два місяці, ще будучи вагітною. Народила хлопчика 12 серпня. Зловмисницю затримали під час одержання грошей від «покупця». Немовля передали під нагляд медиків до міської дитячої лікарні.

Горе–мати скоїла злочин, передбачений ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми, вчинена щодо малолітньої особи) КК України. Санкція статті передбачає від 8 до 15 років ув’язнення. До речі, впродовж цього року українська поліція викрила вже 150 фактів торгівлі людьми, включаючи дітей.

 

Замість медичних захисних костюмів придбали… будівельні

У департаменті охорони здоров’я Закарпатської ОДА відбулись обшуки та слідчі дії у кримінальній справі щодо закупівлі неякісних захисного одягу та масок для боротьби з коронавірусною інфекцією

Ну як «неякісних»… Точніше сказати — зовсім не тих! Адже придбані маски та костюми — будівельні і не призначені для використання в медицині. А на це, між іншим, з фонду боротьби з COVID-19 виділили 25 мільйонів гривень.

Комедія.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel