Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Києвом крокує багатотисячний Марш Незалежності (Відео наживо)

Оце так!

Скріншот відео pravda.com.ua

Києвом крокує багатотисячний Марш Незалежності (Відео наживо)

Учасники акції не мають партійної символіки

Ветерани АТО/ООС, громадські активісти зібралися у центрі Києва на Марш Незалежності, який розпочався об 11.00.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Укрінформ.

Збір колон відбувався у парку Шевченка, поблизу червоного корпусу університету ім.Шевченка та в районі станції метро «Університет».

Збір колон відбувався у парку Шевченка, поблизу червоного корпусу університету ім.Шевченка та в районі станції метро «Університет».

Люди в піднесеному настрої, багато хто з дітьми, з домашніми тваринами, є вбрані в козацький одяг.

Майорять державні, червоно-чорні прапори, також є поодинокі державні прапори Білорусі. Водночас відсутня партійна символіка.

Окремі колонни, або «коробки» сформували, зокрема, військові капелани. Окремо у колонні йдуть активісти під гаслом «#Free» - «здобудемо Волю - відновимо Право». Вони хочуть привернути увагу до Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, Яни Дугарь — фігурантів справи вбивства журналіста Павла Шеремета. Учасники цієї колони вдягнуті у футболки з портретами фігурантів цієї справи.

Поруч чергують поліція, поліція діалогу, медичні бригади.

Ходу планується провести з 11.00 до 13.30. Крім того, з 14.00 до 17.30 планується віче на Майдані Незалежності, а з 17.00 проводитиметься акція «Патріотичне слово».

Учасники ходи також мають вшанувати загиблих героїв біля Стіни Пам'яті у Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі на Михайлівській площі.

Марш Незалежності, або Марш захисників Вітчизни проводиться в Україні вдруге на День Незалежності як альтернатива офіційним державним заходам.

Цього року в Україні державні заходи на День Незалежності не є масштабними. Зокрема, у Києві урочистості за участю президента відбуваються на Софійській та Михайлівській площах.

Telegram Channel