Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Народила одразу 7 дітей!!!

А ще так недавно діти були такі маленькі...

Фото reuters.com.

Народила одразу 7 дітей!!!

Неймовірно! Медики були впевнені в тому, що чуда не станеться: при багатоплідній вагітності занадто багато ризиків. Але американка Боббі Маккой виносила семеро близнюків, народила і поставила на ноги всіх до одного, всупереч прогнозам. Перші у світі семернята, які подорослішали, в повному складі відзначили повноліття (21 рік) в листопаді 2018-го

640256031

 

Лікарі не знали, що робити, і наполягали, щоб забрати кілька ембріонів…

Батьки близнюків — Кенні та Боббі Маккой — звичайна американська сім’я. На той час 27–літній чоловік та 29–річна дружина вже виховували доньку Міккайлу, але захотіли ще дитину і зважилися на терапію. Під час лікування жінку попередили, що у неї може бути багатоплідна вагітність, і Боббі морально підготувала себе, що, напевно, буде ще двоє дітей. Не вгадала.

Кенні згадує той день, коли він зателефонував дружині й запитав, що показало УЗД, чи буде у них дитина? Голос дружини був дивним, і Кенні почав допитуватися, скільки саме? Та відповіла: «Сім». З цього моменту всі їхні думки були зайняті тим, як прогодувати та забезпечити всім необхідним таку кількість малюків.

Боббі зізнається, що завжди буде пам’ятати день, коли дізналася про семерняток: «Не було жодного «Вау, ура!» Було багато сумнівів». Лікарі не знали, що робити, і наполягали на тому, щоб забрати кілька ембріонів і дати шанс хоча б комусь із дітей вижити. Майбутня мама навідріз відмовилася від такого варіанта, вирішивши, що буде народжувати усіх.

Навіть при вагітності трійнею, за оцінками експертів, шанси народити здорову дитину (без неврологічних чи фізичних патологій) були 50 на 50. Майже половина багатоплідних вагітностей в той час закінчувалася викиднем.

Живіт породіллі важив 9 кілограмів

За розвитком плодів спостерігали лікарі, які спеціалізувалися на складних випадках вагітності. До пізніх термінів вони були впевнені в тому, що ось зараз щось піде не так. Але такого не сталося. Майбутня мама добре почувалася, навіть попри те, що її живіт важив 9 кг.

Пологи проходили в медичному центрі штату Айова. В операційній зібралися 40 фахівців: перинатологи, неонатологи, терапевти–реаніматологи, медсестри, анестезіологи.

Кенні та Боббі Маккой. Вчені підрахували, що у Боббі Маккой було більше шансів  загинути від падіння астероїда, ніж дати життя сімом діточкам.
Кенні та Боббі Маккой. Вчені підрахували, що у Боббі Маккой було більше шансів загинути від падіння астероїда, ніж дати життя сімом діточкам.

 Малюки народилися на 9 тижнів раніше зазначеного терміну, але всі вижили: 4 хлопчики та 3 дівчинки. Боббі було зроблено кесарів розтин. Діти залишалися в лікарні під наглядом протягом 2 місяців.

Сестра Боббі тимчасово призупинила своє навчання в коледжі, щоб допомагати родині Маккой з дітьми.

Боббі зізнається, що завжди буде пам’ятати день, коли дізналася про семерняток: «Не було жодного «Вау, ура!» Було багато сумнівів».  

Після того, як втомлену і шоковану маму виписали з лікарні додому, на неї звалилася серйозна робота. Кожного дня малюкам було потрібно 42 пляшки харчування і 52 памперси. Боббі розповіла, що на початку дуже допомагали рідні. Завжди був хтось, до кого вона могла звернутися.

Президент США Білл Клінтон особисто зателефонував і привітав родину. Від благодійників подружжя Маккой отримало запас підгузків на 2 роки, продукти, великий будинок і гарантію безкоштовного навчання в будь–якому коледжі Айови.

Пару підтримували далеко не всі: на 10 доброзичливих листів вони отримували хоча б один, в якому їх засуджували, звинувачували в експлуатації дітей та егоїстичній розтраті ресурсів світу на таку велику сім’ю. Чужі люди приходили до будинку і просили дати їм поняньчити малюків. У напруженій атмосфері, під прицілами камер журналістів, сім’я намагалася жити нормальним життям.

А дім із сімома кімнатами віддали тим, хто його більше потребує

Двоє з близнюків народилися з церебральним паралічем, і протягом життя їм зробили кілька операцій, завдяки яким тепер вони можуть ходити без сторонньої допомоги. Одна з близнят, Алексіс, навіть брала участь у конкурсі краси для дітей з особливими потребами.

Перші роки родину підтримували волонтери й няньки. Згодом, коли батькам більше не потрібно було змінювати сотні підгузників, у них з’явився час. Боббі почала підробляти — спочатку в режимі часткової зайнятості. Кенні Маккой всі ці роки працював на заводі, який займається фарбуванням металевих конструкцій.

Коли діти підросли, у Боббі з’явилися помічники: «Дівчатка дуже допомагають на кухні. Вони люблять готувати, і в основному у них смачно виходить». Близнюки завжди були чимось зайняті — чи то миттям авто, згрібанням листя у дворі, підстриганням газону.

Світлини цієї сім’ї облетіли всі провідні ЗМІ світу.
Світлини цієї сім’ї облетіли всі провідні ЗМІ світу.

 Коли дітям було по 10 років, сім’я потребувала приблизно по 4 буханки хліба, 11 л молока і 6 упаковок пластівців на тиждень. Боббі Маккой закуповує продукти оптом, щоб заощадити. Побут сім’ї з 10 осіб — нескінченна рутина. Тому зараз у сімейства Маккой є 2 духовки, 2 мікрохвильовки, по 2 посудомийні, пральні й сушильні машини та свій город на задньому дворі.

Близнюки виросли нерозпещеними та навченими працювати. Всі хлопці непогано вчилися в школі та займалися спортом. Келсі, Наталі, Алексіс, Натан і Джоел вчаться в Університеті Ганнібал–Лаґрандж, Кеннет — у коледжі, а Брендон вибрав собі кар’єру військового і збирається незабаром одружитися. Спеціалізація Келсі — зв’язки з громадськістю, Алексіс — дошкільна освіта, Наталі — спорт, а Джоела і Натана — комп’ютерні інформаційні системи. Кеннет отримає диплом у галузі будівництва.

Хто б міг подумати, що найбільша з цих дітей, які народилися на 9 тижнів раніше від терміну, важила 1,47 кг при появі на світ, а двоє не могли ходити без чужої підтримки.

Кенні й Боббі вирішили переїхати в меншу квартиру, а дім із сімома кімнатами, в якому виросли їхні діти, передати організації, яка допомагає молодим матерям.

Згодом ажіотаж навколо сім’ї Маккой стих, а журналісти перестали їх турбувати. Але в історії залишиться подвиг молодої та сміливої пари, яка не погодилася з медичними прогнозами, ставши батьками для 7 близнюків. І ми можемо лише здогадуватися, скільки безсонних ночей було у Боббі Маккой, скільки домашніх завдань вона перевірила і як примудрялася потішити кожного з дітей різдвяним подарунком.

Лія ЛІС,
за матеріалами сайту tutkatamka.com.ua.

Telegram Channel