Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Фермер з Волині зайнявся вирощуванням екзотичного дерева

Михайло Стецюк.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Фермер з Волині зайнявся вирощуванням екзотичного дерева

На своїх батьківщині в Галичанах Михайло Стецюк (на світлині), засновник і керівник фермерського господарства «Галичани Агро-Ленд», яке входить в склад сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Степ», посадив більше 150 павловній – рослини, яку ще називають адамовим деревом

Особливістю павловнії науковці називають  розгалужений стрижневий корінь, який досягає глибини 6-9 м, плоди - дерев'яні капсули довжиною 10 мм світло-сірого кольору. Діаметр стовбура 2-річного дерева має окружність до 14 см, 3-4-річного - до 20-24 см, діаметр дорослого дерева (до 20 років) досягає 100 см. 

 

 

«В Україні це унікальне швидкозростаюче дерево можна використовувати для виробництва паливних брикетів та пелет.  І не тільки…»

Реклама Google

Батьківщиною  павловнії  є Східна Азія - Японія, Корея, Китай... «В Україні це унікальне швидкозростаюче дерево можна використовувати для виробництва паливних брикетів та пелет.  І не тільки…», - каже знаний на Волині аграрій Михайло Стецюк. Мовляв, у хорошого господаря все має цінність, то чому б і в Галичанах  не виростити екзотичний «сад»?!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel