Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Старовинні рецепти краси

Не нехтуйте давніми рецептами.

Фото vesti.dp.ua.

Старовинні рецепти краси

Розглядаючи світлини своїх бабусь і прабабусь у сімейних альбомах, дивуєшся: як їм вдавалося залишатися такими молодими, підтягнутими, з густою копицею довгого волосся без арсеналу сучасної косметики і процедур

А в ті далекі часи у жінок були лише натуральні інгредієнти, які вони використовували для підтримки краси і здоров’я. І хоча багато з них канули в Лету, деякі все ж не варто забувати. Ми зібрали кілька таких рецептів, які можуть конкурувати із сучасними засобами.

Оцет. Багато дівчат, певне, пам’ятає, як бабусі після миття голови сполоскували ним волосся, додавши теплої води. Виявляється, це були не просто заморочки, і сама процедура даремно забута. Справа в тому, що оцет сприяє поліпшенню кровообігу, завдяки чому волосся стає більш міцним і швидше росте. Крім того, такий ополіскувач допомагає зробити його гладшим, шовковистішим і легшим завдяки зниженню pH–балансу, запобігає появі лупи і свербінню шкіри, оскільки має антибактеріальний протигрибковий ефект. Тож коли спробуєте цей засіб, навряд чи вам захочеться відмовитися від нього.

Отже, розведіть 50 мл яблучного оцту в літрі теплої води і сполосніть вимите волосся. Промокніть його рушником і висушіть.

Ромашковий відвар. Раніше дівчата використовували його для вмивання. І не просто так, він допомагає зробити шкіру чистою, ніжною і шовковистою. Адже завдяки своєму складу ромашка має поживні і протизапальні властивості.

Реклама Google

Спробуйте цей народний засіб, щоб переконатися, що він нічим не гірший за дорогі «вмивалки».

Завдяки цьому при зовнішньому застосуванні ми позбуваємося подразнення, висипань, жирного блиску, завчасних зморщок. Отож спробуйте цей народний засіб, щоб переконатися, що він нічим не гірший за дорогі «вмивалки». За 2–3 дні користування ним ви побачите ефект. Приготувати його нескладно. Заваріть десертну ложку чи один фільтр–пакет аптечної ромашки у склянці кип’ятку, дайте настоятися, охолодіть і вмивайтеся вранці і ввечері.

Варений столовий буряк. Його слід вживати для стрункості та легкості. Наші предки їли його як самостійний продукт. І не даремне, бо ж він налагоджував роботу шлунково-кишкового тракту, допомагав регулювати жировий обмін в організмі, попереджував розвиток анемії і очищав кров. Тож їжте його щоденно по 150–200 грамів у сирому чи вареному вигляді.

Читайте також: Як виготовити бальзам для вій ​власноруч.

Telegram Channel