Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Стали відомі нові факти катування людей в поліції Кагарлика (Відео)

Чи всі постраждалі від свавілля поліцейських дали свідчення.

Фото УНІАН.

Стали відомі нові факти катування людей в поліції Кагарлика (Відео)

Постраждалі від катувань у Кагарлицькому відділку поліції продовжують звертатися в ДБР

Саме через нові факти знущань, якими не гребували у своїй роботі працівники цього відділку, службове розслідування у справі затягнулося до кінця жовтня, передає ЧП.INFO.

Реклама Google

Виявлялися нові речові докази – і протигаз, і спеціальні знаряддя, які проходили генетичні експертизи, встановлювали приналежність.

«Чотирьом особам пред’явлено повідомлення про підозру, проведені всі експертизи, слідчі планують завершити розслідування вже в жовтні цього року. Досі розслідували, тому що виявлялися нові епізоди. Мало того, виявлялися нові речові докази – і протигаз, і спеціальні знаряддя, які проходили генетичні експертизи, встановлювали приналежність», – повідомив Бабіков.

За його словами, після того, як інцидент набув суспільного резонансу, у ДБР почали звертатися й інші постраждалі.

«Від того кримінальне провадження почало розширюватись… Коли побачили, що це не один і не два випадки, вже необхідно було слідчим дати оцінку діяльності керівника підрозділу. Це також потребувало додаткового збору доказів», – додав він.

25 травня співробітники Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських із Кагарлика – Миколу Кузіва і Сергія Сулиму. За даними слідства, у ніч із 23-го на 24 травня вони у службовому кабінеті побили і кілька разів зґвалтували Нелю Погребіцьку, яку викликали в райвідділ як свідка. Крім того, правоохоронці побили чоловіка, який у цей час перебував у відділі, погрожували йому зґвалтуванням, били по голові кийками, надягали протигаз і стріляли з табельної зброї над головою.

Кузіва і Сулиму звільнили з органів, 26 травня їм оголосили підозри, суд їх заарештував.

 

Telegram Channel