Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
«Следом за воронкой — снова яма, не даёт дорога мне уснуть»: священник заспівав про розбиту дорогу (Відео)

Волинь-нова

«Следом за воронкой — снова яма, не даёт дорога мне уснуть»: священник заспівав про розбиту дорогу (Відео)

Селяни звернулися до Президента Володимира Зеленського про необхідність автошляху, який з’єднує їх з цивілізацією

Нестандартним способом вирішив допомогти жителям трьох сіл Біляївського району - Майори, Кагарлик і Широка Балка - місцевий служитель культу. Священик ПЦУ Михайло Секержинський підтримав селян, які ініціювали петицію до президента Володимиру Зеленському про необхідність ремонту дороги Біляївка - Широка Балка (Т-16-19), що її відновлювали десятки років. Він написав пісню і зняв кліп про жахливий стан цієї внутрішньообласної траси.

Реклама Google

«Прыгают колеса по ухабам, лишь посмеешь хоть разок зевнуть, следом за воронкой — снова яма, не даёт дорога мне уснуть», - співає священик, який і сам нерідко їздить по цій дорозі.

Авторську пісню супроводжує відеоряд з автоподорожі, де на трасі - яма на ямі, а вздовж цілих кілометрів навіть відсутній асфальт.

Музикою і поезією він одержимий давно, свої бардівські пісні виконує в місцевих будинках культури.

«Зазначу, мова не тільки про мене, це біда всіх жителів цих громад, які змушені користуватися дорогою, розбивати машини і витрачати дорогоцінний час. Це єдина дорога, яка зв'язує їх з цивілізацією », - розповів священнослужитель.

Кліп священник розмістив на своєму Youtube-каналі, і він користується популярністю. Можливо, ще й тому, що саме ця дорога стала причиною численних акцій, які проходили тут раніше. Так, прагнучи привернути увагу до проблеми, місцеві жителі в березні 2020 року перекривали трасу на Кишинів, а ще раніше висаджували квіти, щоб показати, що це «вже не дорога, а скоріше город».

Хоча і сам Михайло Секержинський - особистість досить-таки відома, і не тільки серед прихожан. Музикою і поезією він одержимий давно, свої бардівські пісні виконує в місцевих будинках культури.

 

Джерело: Олександр ЛЕВІТ, Факти
Telegram Channel