Рецепт святкового салату «Шарлотка» від «Волині»
Зазвичай Новий рік не обходиться без традиційного олів’є. А що, як трохи пофантазувати над його подачею?
Інгредієнти:
200 г копченого м’яса, 300 г вареної картоплі, 200 г консервованого горошку, 4 яйця, 1 цибулина, 1 ст. л. борошна, 150 г майонезу, щіпка соди, сіль за смаком, 1 ст. л. олії, кілька гілочок петрушки.
У «Цікавій газеті на вихідні» за 24 грудня читайте історію улюбленого новорічного салату та рецепти різних його варіантів.
Приготування.
Із яєць, 1 ч. л. майонезу, солі, соди і борошна приготувати тісто і на олії спекти 2 млинці, охолодити, змастити майонезом, згорнути в рулети і нарізати шматками по 5–8 мм. Цибулю дрібно покраяти, ошпарити, зцідити й відтиснути, додати порізану кубиками картоплю, заправити 2–3 ст. л. майонезу, вимішати. В окремій посудині змішати з майонезом подрібнене копчене м’ясо і горошок. Глибокий округлий салатник застелити харчовою плівкою, викласти по всій поверхні рулетики з млинців, далі — половину картопляної маси, м’ясний пласт і накрити рештою картоплі. Краї плівки загорнути і поставити салат у холодильник на 2–3 години. Перед подачею перевернути на блюдо млинцями догори, зняти плівку, прикрасити горошком і зеленню.
Нагадаємо, дієтолог назвала неочікувані властивості популярного овочу.
А в «Цікавій газеті на вихідні» за 24 грудня читайте історію улюбленого новорічного салату та рецепти різних його варіантів.