Хто переміг у волинському кулінарному батлі?
Ректор Волинського національного університету ім. Лесі Українки Анатолій Цьось та очільниця Луцького НТУ Ірина Вахович змагалися, хто з них смачніше приготує легендарний новорічний салат олівьє
Як інформує «12 канал», перелік інгредієнтів був традиційний: картопля, яйця, морква, горошок, майонез, огірки, ковбаса чи шинка і цибуля. Щоправда, навіть цибулю ректори обрали різну: Анатолій Цьось використав звичайну білу, а Ірина Вахович – зелену.
Коли усі продукти на столі – ректори вбралися у спецодяг і взялися до приготування.
У родині Анатолія Цьося олів’є – традиційна новорічна страва. Готують її вже більше 20 років.
«Замість вареної ковбаси додавали м’ясо варене. Дуже смачно, дуже добре, але мені от запах цієї вареної ковбаси нагадує дитинство… Тож все таки ми повернулися до варіанту вареної ковбаски», – сказав пан Анатолій і зізнався, що цю страву готує вперше.
Читайте також у нас: «Чому рівненські монахи не розголошують секрету виготовлення дивовижних сирів».
А ось Ірина Вахович ділиться, що олів’є – одна із її улюблених страв. Вже близько 10 років готує цей салат зі свининою, а не з ковбасою.
«А як вперше прийшла ідея замість ковбаси додати шинку? Мабуть, ковбаси не було вдома, а було м’ясо, от ми його й зварили. І відповідно дуже сподобалося. І, повірте, після того, вже я до ковбаси не вертаюся», – розповіла очільниця ЛНТУ.
Як вперше прийшла ідея замість ковбаси додати шинку? Мабуть, ковбаси не було вдома, а було м’ясо, от ми його й зварили. І відповідно дуже сподобалося.
Серед журі цього кулінарного батлу був і керівник гіпермаркету «Там-Там» Віктор Кульбачинський.
Вердикт журі: у кулінарному батлі перемогла… дружба, адже в обох салати вийшли однаково смачними!
Читайте також у нас: «Волинський борщ «на крові» вразив відомого кулінара».