Чим замінити дорогі продукти харчування
Нині чимало людей залишилися без роботи. Тож, як кажуть, у гаманцях негусто. А стіл з нагоди свята хочеться накрити. І так, щоб було ситно та гарно.
На ринках, у супермаркетах звичні заморські продукти нині не всім доступні. Тож спробуємо замінити їх на ті, які вирощують у нас. І, запевняємо, ніхто цього й не помітить. Це допоможе заощадити кошти, і смак страви не погіршиться. Отож пропонуємо перелік бюджетних аналогів дорогих продуктів харчування.
Екстракт ванілі можна замінити ванільним цукром чи порошком (1 чайна ложка екстракту дорівнює 15 грамам ванільного цукру чи 0,5 г порошку).
Бюджетний аналог допоможе заощадити кошти, і смак страви не погіршиться.
Не можете собі дозволити пармезан? І не треба! Замініть його сулугуні чи більш якісним твердим сиром, а іспанський хамон — сирокопченою ковбасою. Замість оливкової олії можна взяти соняшникову, яка нічим не гірша, а коштує значно дешевше. Коли в рецепті святкової випічки є шоколад, його не обов’язково купувати. Можна додати до тіста масло із какао-порошком у пропорції 1:3. Там, де рекомендується агар-агар, застосуйте звичайний желатин, патока — рідкий мед. Якщо за рецептом вам пропонується вишневий лікер — додайте сироп із консервованої вишні, а замість натурального йогурту — некислу сметану. Анчоуси замінить кілька пряного посолу, шафран — куркума із червоним перцем, спаржу — консервований зелений горошок. Немає каперсів? Не біда. Виручать мариновані огірочки (особливо корнішони), оливки.
Коли ж потрібна цибуля-порей, скористайтеся звичайною білою чи червоною.