Подати вино теж треба вміти
Звісно, кожен повинен знати, як це зробити правильно, адже більшість вечірок супроводжуються алкогольними напоями
Отож поставте келихи справа над тарілкою — ми найчастіше беремо їх правою рукою. Спочатку для білого вина, ліворуч — для червоного, за ними — бокал для води (до нього має бути безперешкодний доступ протягом усієї вечірки).
Правильно обрані келихи, окрім естетичної функції, дають змогу оцінити колір, смак і аромат вина. Вони мають бути прозорими, зробленими із гладкого й тонкого скла. Тільки у такому разі можна буде розгледіти найголовніше — сам напій.
Те саме вино, подане в різних бокалах, має настільки різний смак, що ніхто не може й припустити, що напій насправді один.
Форма келиха відіграє вирішальну роль, коли справа доходить до дегустації. Дослідження показують, що те саме вино, подане в різних бокалах, має настільки різний смак, що ніхто не може й припустити, що напій насправді один.
Найбільш універсальна форма — келих, що звужується у напрямку до низу та дещо нагадує яйце. Те, як ми тримаємо його, також дуже важливо: потрібно — за ніжку, щоб напій не нагрівся, а сам келих не забруднився.