Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Прогноз волинського синоптика: зима цьогоріч поборюкається  ще навіть із березнем

А як березневі коти прореагують на примхи природи?

Фото pixabay.com.

Прогноз волинського синоптика: зима цьогоріч поборюкається ще навіть із березнем

Народний синоптик із Каменя-Каширського розповів про погоду на прийдешні два місяці

Волинський підприємець Володимир Деркач має незвичне хобі: він заглядає в майбутнє, передбачаючи синоптичну картину року за давньою народною методикою. Чоловік спостерігає за природою у проміжку між Різдвом за Григоріанським календарем (25 грудня) і цим же святом за Юліанським (7 січня). Кожен із цих 12 днів підказує, якою буде погода у відповідному місяці року. Наскільки достовірний його прогноз, зможете пересвідчитися самі.

Лютий

Перша декада місяця почнеться з помірних морозів і невеликих опадів у вигляді снігу. Десь із середини цього відрізка потепліє. Хоча нічні морози і далі будуть дошкуляти волинянам.

Реклама Google

Друга десятиденка зустріне нас плюсовою температурою, але перші дні цього періоду ще будуть прохолодні. Останні десять днів продовжиться тенденція потепління. Щоправда, зима ще повернеться наприкінці лютого.

Читайте також у нас: «Майбутній голова ОДА одягнув 69 трусів одночасно».

Березень

На початку весни очікується багато опадів: снігу та мокрого снігу, зрідка йтиме дощик. Майже постійно вночі примерзатиме, вдень час від часу стовпчик термометра підніматиметься вище нуля. Друга декада буде біднішою на опади, температура підвищуватиметься повільно, на стрімкий прихід весняної погоди сподіватися не варто. На початку останнього відрізка березня прийде незначне похолодання, а далі поступово теплішатиме. Можливі опади, але незначні.

Нічні морози і далі будуть дошкуляти волинянам.

Підсумовуючи свій прогноз на два прийдешні місяці, Володимир Деркач зазначив, що на початку лютий лякатиме морозцем, а далі час від часу даруватиме не по–зимовому теплі дні. Березень також трішки пообнімається із зимою, а далі поволі весна вступатиме у свої права.

Леонід ОЛІЙНИК.

Читайте також у нас: «Волинський Фаберже продірявив гусяче яйце ще рясніше, аніж до цього».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel