Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Нововолинські шахтарі після зміни не можуть навіть помитися

Міністерська комісія прийняла рішення про реорганізацію шахти №9 — це фактично її закриття.

Фото нововолинськ.com.ua

Нововолинські шахтарі після зміни не можуть навіть помитися

Початок року не приніс позитивних змін у діяльність державного підприємства «Волиньвугілля»

Гірники досі не знають, що їх чекає завтра, а стосовно діючих шахт, то складається враження, що все роблять для того, аби там зовсім припинили видобуток. Електроенергію і далі відмикають: робітники після зміни навіть не можуть помитися. Як повідомив голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості Роман Юзефович, міністерська комісія прийняла рішення про реорганізацію шахти №9 — це фактично її закриття. Хоча раніше була домовленість про те, що лаву, яка дає вугілля, допрацюють.

Міністерська комісія прийняла рішення про реорганізацію шахти №9 — це фактично її закриття.

Не краща ситуація на копальні «Бужанській». На позицію профспілок чиновники майже не реагують — їх не турбує доля вивільнених працівників. Плани влаштувати їх на новозбудованому вугільному підприємстві розвалилися, як картковий будиночок. Там не зупиняється процес вивільнення робітників, яких залишилося всього 106. Кошти з державного бюджету передбачені лише на утримання шахти №10 у безаварійному стані.

Реклама Google

Якщо із зарплатними боргами гірників держава більш–менш розрахувалася (26 січня надійшло ще близько 10 мільйонів гривень на грудень, окремим категоріям виплачено лише по 23 відсотки зарплати), то з енергетиками питання просто катастрофічне. Роман Юзефович повідомив, що ДП «Волиньвугілля» їм винне більше 200 млн гривень.

Читайте також На Гнідавському цукровому заводі призначили нового керівника​.

Нещодавно ТзОВ «Львів­енергозбут» відсудило в державного підприємства понад 5,5 мільйона гривень через невиконання умов договору про постачання електричної енергії в частині проведення належних та своєчасних розрахунків з оплати, виникнення заборгованості та нарахування у зв’язку з цим сум пені та відсотків річних. Чомусь ДП «Волиньвугілля», будучи відповідачем у справі, не скористалося своїм процесуальним правом на подання відзиву на позов. Це що — початок кінця?

Роксолана ВИШНЕВИЧ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel