Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Український фільм став номінантом міжнародної премії

Переможці 25-ї премії стануть відомі 15 лютого 2021 року.

Український фільм став номінантом міжнародної премії

Драма «Атлантида» режисера Валентина Васяновича номінували на премію Satellite Awards у категорії «Найкращий міжнародний фільм»

Як зазначили на сайті Держкіно, Міжнародна академія преси (The International Press Academy – IPA) оголосила список номінантів 25-ї ювілейної премії Satellite Awards.

Разом із українською стрічкою за нагороду в категорії «Найкращий міжнародний фільм» будуть змагатися ще 8 картин: «Ще по одній/Another Round» (Данія), «Туве/Tove» (Фінляндія), «Сонце/A Sun» (Тайвань), «Двоє/Two of Us» (Франція), «Джаллікату/Jallikattu» (Індія), «Мене тут більше немає / I’m No Longer Here» (Мексика), «Сестричка/My Little Sister» (Швейцарія) та «Ла Йорона/La Llorona» (Гватемала).

Переможці 25-ї премії стануть відомі 15 лютого 2021 року.

Міжнародну академію преси було створено в 1996 році. Одним із головних напрямів її діяльності є відзначення нових робіт як відомих, так і незалежних кінематографістів, що надає їм доступ до найширшої аудиторії зі всього світу. До складу IPA входять журналісти, що працюють у сфері індустрії розваг та висвітлюють здобутки в галузі кіно, телебачення, радіо та нових медіа. З січня 1997 року члени ІРА щорічно вручають Satellite Awards.

Про що фільм

Події фільму розгортаються в 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернутий до складу України, але його території непридатні для проживання. Саме на тлі цього спустошення народжується нова любов.

Всі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори, серед яких колишній розвідник, волонтер благодійного фонду «Вернись живим» Андрій Римарук, парамедік Людмила Білека та доброволець Василь Антоняк. Зйомки фільму проходили в Маріуполі та Києві.

Стрічка отримала перемогу у Дев'ятому конкурсному відборі Держкіно і отримала державну фінансову підтримку в розмірі майже 21 мільйон гривень при загальній вартості виробництва майже 42 мільйони гривень.

 

Telegram Channel