Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
«Що вам заважало у 2014 році взяти зброю і захищати Україну?»

Олексій Гончаренко — Володимиру  Зеленському: «У 2014-му я бачив у Криму «зелених чоловічків», а вас — ні».

Фото eurosolidarity.org.

«Що вам заважало у 2014 році взяти зброю і захищати Україну?»

Народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко, який у 2014-му особисто їздив у Крим, щоб стримати російську агресію, обурений оцінкою Президента Володимира Зеленського подій на півострові в той час

Нагадаємо, що в інтерв’ю американському телеканалу HBO глава нашої держави заявив: «Якби я тоді був президентом, ми б там усі вмерли в Криму, але туди «зелених чоловічків» не пустили б. А якби не пустили туди «зелених чоловічків», то Росія не допомагала б сепаратистам і не була б на Сході України».

У зв’язку з цим Олексій Гончаренко заявив із трибуни Верховної Ради: «Знаєте, де був у цей час Зеленський, коли українці стікали кров’ю на Донбасі? Він стікав потом на зйомках кіно «Перші 8 побачень» в Росії. Що заважало вам, Зеленський, взяти зброю як громадянину України і піти захищати її? Що заважало тоді боротися за Україну, а не зараз це розповідати?» — запитав представник «Європейської Солідарності».

Знаєте, де був у цей час Зеленський, коли українці стікали кров’ю на Донбасі? Він стікав потом на зйомках кіно «Перші 8 побачень» в Росії.

«Я був у Криму в кінці лютого 2014 року, я був там разом із Порошенком. Бачив, як боролися Мустафа Джемілєв, Ахтем Чийгоз — народні депутати від «Європейської Солідарності». Як боровся Рефат Чубаров, депутат, з яким я разом був у «Блоці Петра Порошенка» у минулій каденції. Ще був на дільниці, де голосував Аксьонов (колабораціоніст, який очолив окупаційну владу на півострові. — Ред.), на так званому референдумі в березні в Криму, був з українським прапором», — нагадав Гончаренко.

Реклама Google

«Я бачив «зелених чоловічків», але жодного Зеленського там не побачив. Де ви були, коли ми боронили Донбас? Де ви були, коли ми боронили Одесу від російської навали? — наголосив Олексій Гончаренко. — Знаєте, зніматися в ролі Наполеона і бути Наполеоном — це дві великі різниці», — резюмував він.

Василь КІТ.

Telegram Channel