
Щоб фрукти й овочіне втратили всіх цінних речовин – вітамінів і мікроелементів.
Господарські секрети: як правильно розморожувати
Наші господині вирізняються звичкою робити запаси. Крім консервування, останнім часом багато хто вдається до заморожування продуктів
Це, звичайно, дуже корисно, однак важливо вміти правильно розморожувати фрукти й овочі, щоб вони не втратили всіх цінних речовин – вітамінів і мікроелементів.
Майте на увазі: у процесі розморожування продукти в жодному разі не можна мити – вода вимиває вітаміни і псує смак. У тому випадку, якщо фрукти і ягоди подаватимуть свіжими, їх треба розморожувати в упаковці.
Читайте також у нас: «Директорам луцьких шкіл порадили перевіряти сумнівні довідки про щеплення учнів».
Технологи рекомендують користуватися мікрохвильовкою чи облити закритий пакет гарячою водою.
Чим у меншій кількості води варяться овочі, тим більше зберігається вітамінів і мікроелементів.
Якщо ж овочі варитимете чи смажитимете, то їх краще кидати в каструлю чи на сковорідку відразу після того, як вийняли з холодильника.
До речі, заморожені продукти варяться вдвічі швидше. Крім того, слід пам’ятати: чим у меншій кількості води варяться овочі, тим більше зберігається вітамінів і мікроелементів. Але найідеальніший спосіб готування заморожених продуктів — у пароварці.
Читайте також: Ляшку не вдалося обдурити хлопців Зеленського (Відео)
