Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Господарські секрети: як правильно розморожувати

Щоб фрукти й овочіне втратили всіх цінних речовин – ​вітамінів і мікроелементів.

Фото із сайту aif.ru.

Господарські секрети: як правильно розморожувати

Наші господині вирізняються звичкою робити запаси. Крім консервування, останнім часом багато хто вдається до заморожування продуктів

Це, звичайно, дуже корисно, однак важливо вміти правильно розморожувати фрукти й овочі, щоб вони не втратили всіх цінних речовин – ​вітамінів і мікроелементів.

Майте на увазі: у процесі розморожування продукти в жодному разі не можна мити – ​вода вимиває вітаміни і псує смак. У тому випадку, якщо фрукти і ягоди подаватимуть свіжими, їх треба розморожувати в упаковці.

Читайте також у нас: «Директорам луцьких шкіл порадили перевіряти сумнівні довідки про щеплення учнів».

Технологи рекомендують користуватися мікрохвильовкою чи облити закритий пакет гарячою водою.

Чим у меншій кількості води варяться овочі, тим більше зберігається вітамінів і мікроелементів.

Якщо ж овочі варитимете чи смажитимете, то їх краще кидати в каструлю чи на сковорідку відразу після того, як вийняли з холодильника.

Реклама Google

До речі, заморожені продукти варяться вдвічі швидше. Крім того, слід пам’ятати: чим у меншій кількості води варяться овочі, тим більше зберігається вітамінів і мікроелементів. Але найідеальніший спосіб готування заморожених продуктів — ​у пароварці.

Читайте такожЛяшку не вдалося обдурити хлопців Зеленського (Відео)

Telegram Channel