Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Лесю Українку в Луцьку до ювілею рятують від снігу (Фото)

Лесі післязавтра – 150.

Волинь-нова

Лесю Українку в Луцьку до ювілею рятують від снігу (Фото)

25 лютого мине 150 років від дня народження поетеси

У Луцьку готуються до Лесиних іменин. 

На Театральній площі бригада комунальників з лопатами чистять сніг біля пам’ятника поетесі.

Нагадаємо, в області готуються до відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. 

У день народження геніальної поетеси, 25 лютого, урочистості розпочнуться вшануванням пам’яті Лесі Українки на Театральному майдані обласного центру, потому продовжаться мистецьким театралізованим дійством «Під Лесиним небом» за участі художніх колективів районів і міст, об’єднаних громад області на сцені Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

У день народження геніальної поетеси, 25 лютого, урочистості розпочнуться вшануванням пам’яті Лесі Українки на Театральному майдані обласного центру

Цього ж дня, у фойє театру буде експонуватися виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (вироби майстрів народної творчості, малюнки), виставка тематичної літератури, виступи художніх колективів. 25 лютого на території Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки пройде театралізована екскурсія по меморіальних будинках Косачів «Колодяжне, то власне дома…».

Крім того, у лютому Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка представить глядачам виставу феєрію «Лісова пісня» та виставу для дітей «Біда навчить». 23, 24, 28 лютого відбудеться прем’єра вистави за творами Лесі Українки «Лесина містерія».

Реклама Google

З 23 лютого по 4 березня у Волинському академічному обласному театрі ляльок відбуватиметься театральна декада «Лесина весна», присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки з показом вистав «Лісова пісня», «Камінний господар», «Як горобець розуму шукав» за творами Лесі Українки та «Казка зеленого гаю» за п’єсою Олени Пчілки. 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel