Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У Луцьку відкрили виставку витинанок «Мереживні вірші» (Фото, відео)

Мистецтво є дуже важливим засобом формування найважливіших людських якостей

Фото Оксани КОВАЛЕНКО.

У Луцьку відкрили виставку витинанок «Мереживні вірші» (Фото, відео)

Цей вид мистецтва називають рідкісним

 

Близько сотні робіт, виконаних у техніці витинання, знаходитимуться у Галереї мистецтв з 26 лютого до 7 березня. Вхід вільний, з дотриманням карантинних вимог.

Мистецтво є дуже важливим засобом формування найважливіших людських якостей.

21 навчальний заклад з 10 областей України надіслав роботи на Всеукраїнський конкурс витинанки «Мереживні вірші», який організувала кафедра образотворчого мистецтва та дизайну Волинського національного університету імені Лесі Українки. . Найбільше робіт - з Волинської області. Цього не було би, якби не підтримка небайдужих волинян. Гості виставки - народна депутатка Ірина Констанкевич, ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось, директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк. 

Ірина Мирославівна у виступі зауважила: «На Волині акумулювався неабиякий мистецький потенціал... І якщо ми цікаві світу, то саме такими речами!».

Реклама Google

Ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось у зверненні до присутніх говорив про імідж Лесиних людей: «Надзвичайно приємно, що у всіх державних заходах до 150-річчя Лесі Волинь звучить найчастіше. Мистецтво є дуже важливим засобом формування найважливіших людських якостей».

Читайте також: У Луцьку покажуть світлини та листи Лесі

Серед нагороджених – і студентка Володимир-Волинського коледжу імені Агатангела Кримського Лариса Криворука.

 

 На її витинанці Леся Українка й Агатангел Кримський, уродженець Володимира-Волинського. Лариса розповіла, що готувала роботу із викладачем упродовж двох тижнів. Її витинанка – одна з тих, про яку окремо згадували організатори виставки як про особливу.

Дівчина навчається на реставратора.

 

 

 
 

  

 
 
 
 
 
 
Мистецтво є дуже важливим засобом формування найважливіших людських якостей.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel