Ви п’єте справжню каву?
Ми любимо починати ранок із горнятка ароматного напою. Однак вибрати якісний та смачний продукт вдається далеко не завжди
Розпізнати сурогат доволі легко: киньте кілька зерен у чашку з холодною водою, а за кілька хвилин струсоніть її. Якщо кава якісна — вода залишиться прозорою, якщо зерна підфарбовані — набуде забарвлення. Крім того, справжня кава не тоне, залишається на поверхні, а підроблена відразу опускається на дно.
Крім того, справжня кава не тоне, залишається на поверхні, а підроблена відразу опускається на дно.
До речі, найлегше сфальсифікувати мелену каву — під виглядом дорогого продукту нерідко продають дешеву суміш із мелених кавових зерен, цикорію і навіть обсмаженого ячменю. На жаль, зрозуміти це можна лише за смаком після заварювання, бо візуально така суміш від високоякісної меленої кави не відрізняється. Та один спосіб визначити її якість усе-таки є: всипте ложку меленої кави у склянку з холодною водою. Кава залишиться на поверхні, домішки ж осядуть на дно.
Читайте також: Лікарі рекомендують прості напої для довголіття