Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Волинським господиням відкрили секрет, що робити, аби їжа не пригорала до пательні

Фото із сайту pngimage.net.

Волинським господиням відкрили секрет, що робити, аби їжа не пригорала до пательні

Ті, хто любить готувати, знають десятки гастрономічних секретів, як запобігти цьому. Ось кілька з них

Використовуйте оливкову олію. Невелика її кількість, рівномірно розподілена на пательні, врятує страву від пригорання.

Перед тим, як щось смажити, необхідно зачекати, поки посуд розігріється.

Додайте трохи солі. Якщо сковорода з алюмінію, до неї їжа швидше приставатиме, бо це пористий матеріал. Щоб запобігти цьому, потрібно нанести тонкий шар олії і додати трохи дрібної солі, розподіливши її по всій поверхні.

Використовуйте яблучний оцет. Полийте дно сковороди олією, а після нагрівання додайте трохи оцту. Він повинен випаруватися перед тим, коли будете смажити.

Полийте дно сковороди олією, а після нагрівання додайте трохи оцту. Він повинен випаруватися перед тим, коли будете смажити.

Використовуйте вершкове масло. Чайної ложки достатньо, щоб змастити посуд перед приготуванням яєчні, ковбаси.

Уникайте використання металевих лопаток і ложок. Вони можуть пошкодити сковороду з антипригарним покриттям. Доцільно придбати дерев’яні або ж зроблені з нейлону чи пластику. Вони не дряпають поверхню і запобігають пригоранню їжі.

Реклама Google

Не застосовуйте металеві губки. Вони можуть збільшити пори в алюмінієвих сковорідках і подряпини на антипригарних.

Не зберігайте посуд для смаження один в одному. Особливо це шкідливо для тефлонового. Матеріал дуже чутливий до подряпин.

Дізнайтеся також:  Як прогнати кротів з городу

Telegram Channel