Волинським господиням відкрили секрет, що робити, аби їжа не пригорала до пательні
Ті, хто любить готувати, знають десятки гастрономічних секретів, як запобігти цьому. Ось кілька з них
Використовуйте оливкову олію. Невелика її кількість, рівномірно розподілена на пательні, врятує страву від пригорання.
Перед тим, як щось смажити, необхідно зачекати, поки посуд розігріється.
Додайте трохи солі. Якщо сковорода з алюмінію, до неї їжа швидше приставатиме, бо це пористий матеріал. Щоб запобігти цьому, потрібно нанести тонкий шар олії і додати трохи дрібної солі, розподіливши її по всій поверхні.
Використовуйте яблучний оцет. Полийте дно сковороди олією, а після нагрівання додайте трохи оцту. Він повинен випаруватися перед тим, коли будете смажити.
Полийте дно сковороди олією, а після нагрівання додайте трохи оцту. Він повинен випаруватися перед тим, коли будете смажити.
Використовуйте вершкове масло. Чайної ложки достатньо, щоб змастити посуд перед приготуванням яєчні, ковбаси.
Уникайте використання металевих лопаток і ложок. Вони можуть пошкодити сковороду з антипригарним покриттям. Доцільно придбати дерев’яні або ж зроблені з нейлону чи пластику. Вони не дряпають поверхню і запобігають пригоранню їжі.
Не застосовуйте металеві губки. Вони можуть збільшити пори в алюмінієвих сковорідках і подряпини на антипригарних.
Не зберігайте посуд для смаження один в одному. Особливо це шкідливо для тефлонового. Матеріал дуже чутливий до подряпин.
Дізнайтеся також: Як прогнати кротів з городу