Зі свинини, яловичини та курятини навчилися готувати сушлики
Рецептуру винайшла волонтерка із Закарпаття
На Закарпатті волонтерка Любов Повідайчик створила власну лінійку м'ясних та овочевих чипсів і придумала їм оригінальну назву - «сушлики».
Про це вона розповіла в коментарі кореспонденту Укрінформу.
Повідайчик — відома в Ужгороді волонтерка, продавчиня сувенірів біля Ужгородського замку. Ідея створити лінійку оригінальної локальної продукції в якості сувеніра для туристів з'явилася після курсів в рамках програми «Україна-Норвегія», за якими учасники АТО/ООС, волонтери та їхні родичі можуть пройти програму навчання у сфері туризму.
Ідея створити лінійку оригінальної локальної продукції в якості сувеніра для туристів з'явилася після курсів в рамках програми «Україна-Норвегія», за якими учасники АТО/ООС, волонтери та їхні родичі можуть пройти програму навчання у сфері туризму.
«Коли виготовили перші порції сушеного м'яса — довго не могли визначитися із назвою для цієї продукції. Зробили презентацію для друзів та колег, і в процесі дегустації з пивом з'явилася назва «сушлики». Тепер це наш бренд, збираємося його патентувати», - розповіла Повідайчик.
Жінка додала, що виготовляють сушлики з трьох видів м'яса — свинини, яловичини та курятини.
«Наші сушлики - це 100% м’ясо, усушене в дегідраторі на 60-70% при температурі до 70℃. Вони чудово смакують в якості перекусу в мандрівках та туристичних походах, іще це — прекрасні закуски для посиденьок з друзями», - зазначила волонтерка.
Вона уточнила, що для того, аби приготувати сушлики, філе підморожують, ріжуть на тоненькі скибочки – слайси, маринують у соусах із додаванням солі, часнику, коріандру, суміші перців та інших спецій. Пакують сушлики у вакуумні упаковки, де вони добре зберігаються та не псуються.
Цікаво, що виготовляють закарпатці також сушлики овочеві - наприклад, із гарбузів.
Читайте також: В НХЛ з'явився «хокейний Марадона» (Фото).