Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Коронавірус після 40: чому жінкам треба бути насторожі

Чому в жінок зникають антитіла?

Фото ілюстративне.

Коронавірус після 40: чому жінкам треба бути насторожі

Відомо, що велика кількість людей переносить коронавірусну інфекцію безсимптомно. Водночас і у такому випадку в нас виробляються антитіла, що становлять основу імунітету. Як виявилося, їхній рівень залежить від статі

Вчені з Великої Британії провели обстеження групи осіб, які безсимптомно перехворіли на COVID-­19. Вони з’ясували, що у чоловіків, старших 40 років, кількість антитіл була втричі більшою, ніж у жінок.

Через три місяці науковці повторно протестували людей і виявили, що у 21,7% з них захисту більше немає. Однак найголовнішим відкриттям стало те, що у 80% випадків антитіла зникали у представниць прекрасної статі переважно середнього та старшого віку.

У 80% випадків антитіла зникали у представниць прекрасної статі переважно середнього та старшого віку.

Це може бути пов’язано зі зміненою імунною відповіддю у жінок, які наближаються до менопаузи або перебувають у постменопаузі, подібно до того, як це спостерігається під час грипу, вважають дослідники.

Реклама Google

Вони припускають, що піддослідні могли заразитися коронавірусом близько шести місяців тому, що вказує на можливу середню тривалість існування антитіл в організмі — 3 місяці.

Читати також: Шансів не заразитись від хворого немає, – лікар про небезпеку нових штамів коронавірусу 

Telegram Channel