
При термічній обробці бактерії знищуються.
Принесене з магазину м’ясо мити шкідливо
На перший погляд, це звучить дивно. Адже ми звикли його ретельно промивати, бо ж невідомо, хто брав його руками. А, можливо, на ньому сиділи мухи?
Однак фахівці стверджують, що м’ясо, яке принесли з магазину, мити не варто. Адже це збільшить активність мікрофлори і сприятиме поширенню мікробів. Особливо, якщо це курятина. При митті краплі води, в яких можуть міститися сальмонели, розлітаються до одного метра. Є небезпека, що потраплять на харчові продукти. До того ж, при промиванні ми порушуємо молекулярний склад м’яса. У результаті воно втрачає смак і властивий йому запах.
Отож після того, як принесли додому, ретельно промокніть за допомогою паперового рушника і відправте на сковороду. Бактерії, що знаходяться на поверхні, загинуть у процесі теплової обробки.
Вода збільшить активність мікрофлори і сприятиме поширенню мікробів.
Не рекомендується мити і те м’ясо, яке призначене для заморожування. Це лише зменшить термін його зберігання. Перед тим, як покласти в морозильну камеру, досить обсушити з допомогою паперового рушника.
Читайте також: В Україні оголосили «місяць м’яса»: чому на Великдень і травневі свята треба їсти більше шашликів.
