Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Винуватці «п'яних» ДТП більше не зможуть розраховувати на умовний вирок

Поблажок не буде.

Фото ілюстративне.

Винуватці «п'яних» ДТП більше не зможуть розраховувати на умовний вирок

За п’яну їзду – умовного покарання не буде

Зміни до законодавства, які набули чинності цього року, визначають, що водії, котрі скоїли ДТП у стані алкогольного сп’яніння, не можуть розраховувати на умовне покарання.

Про це у фейсбуці повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець, передає Укрінформ.

«Винуватці «п'яних» ДТП із жертвами, відповідно до змін до законодавства, які набули чинності цього року, не зможуть розраховувати на умовне покарання. У разі винесення обвинувального вироку їх очікує реальне покарання у вигляді позбавлення волі в межах санкції статті. Не зможуть вони і пом'якшити своє покарання навіть у зв’язку з каяттям та визнанням вини», – пояснила Максимець.

Реклама Google

Нагадаємо, в Україні 17 березня набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху».

В Україні 17 березня набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху».

За перші три місяці цього року в Україні в ДТП, що сталися внаслідок керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, загинули 14 осіб.

1 травня Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання Київської міської прокуратури та взяв під варту на 60 діб водія автомобіля, який учинив ДТП зі смертельними наслідками у центрі столиці. Можливість внесення застави суд своїм рішенням не передбачив.

Читати також:  Відомий ексрегіонал створює нову партію в Україні, обіцяє залучити волинян

Джерело: Укрінформ
Telegram Channel