У Рівному пройшов фестиваль автентичної кухні «Мацик»
У Рівному на майдані Бергшлос біля пивзаводу 15 травня відбувся гастрономічний фестиваль автентичної кухні «Мацик». В його рамках пройшли кулінарні майстеркласи, шеф-кухарі з Рівного та Любліна наживо відтворювали рецепти регіональних автентичних страв
Фестиваль був поділений на дві частини: перша – це конференція, присвячена гастроспадщині, друга – сам фестиваль. Свою продукцію на нього привезли виробники з різних міст, передає seeds.org.ua.
Мацик – українська сиров’ялена м’ясна страва, яку готують шляхом тривалого зберігання шлунка свині (кендюха), міцно заповненого м’ясом і приправленого спеціями.
Тут були і сири, і варення, і сушені трави, і, звісно, сам мацик. Мацик – українська сиров’ялена м’ясна страва, яку готують шляхом тривалого зберігання шлунка свині (кендюха), міцно заповненого м’ясом і приправленого спеціями.
Цей проєкт відбувся за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах програми транскордонної співпраці «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».
«Такі фестивалі вкрай необхідні, бо це підносить емоційний стан людей. В карантинний період люди втомились бути онлайн, їм хочеться бути офлайн. Управління стратегічного розвитку брало участь в розпрацюванні цієї ідеї, дослідженні нашої етнокухні», – сказав міський голова Рівного Олександр Третяк.
Читайте також: Віцеміс конкурсу краси з Волині мріє відкрити дитяче кафе
У анонсі організатори зазначали, що вхід для відвідувачів вільний, однак, попри проходження події на вулиці, закликали дотримуватись карантинних вимог. Щоправда, дистанцію тримали не усі, а чимало людей були без масок. Нагадаємо, Рівне наразі перебуває у «жовтій» зоні карантину.