Багато закладів харчування не пережили локдаун
Ресторанній сфері не вдалося відновитися навіть з урахуванням послаблення обмежень на травневі свята
Після весняного локдауну не відкрилися 14% закладів громадського харчування.
Про це з посиланням на дані IТ-компанії Poster повідомляє Опендатабот, передає ІА Волинські новини.
При цьому загалом за рік карантину ресторанний бізнес втратив майже 40% працюючих закладів.
«На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період ресторанній сфері відновитися не вдалося. Відкрилося + 2% закладів. Оборот збільшився лише на 2% в порівнянні з показниками локдауну. Навіть очікуваний святковий бум на «травневих» не виправив ситуацію: галузь втратила 12% від оборотів до початку локдауну», – сказано в повідомленні.
При цьому загалом за рік карантину ресторанний бізнес втратив майже 40% працюючих закладів.
Читайте також: Які продукти найбільше подорожчали на Волині у квітні