Як скоротити час вашого перебування на кухні
Запропоновані лайфхаки допоможуть господиням швидше впоратися з усіма справами
Робити заготовки заздалегідь
Це відмінний спосіб заощадити час і тим самим спростити життя. Тож порізавши інгредієнти, слід просто скласти їх у контейнер і відправити у морозильну чи холодильну камеру. Таким чином, усі потрібні заготовки будуть під рукою перед приготуванням страв.
Дві справи — одночасно
Наприклад, можна варити спаґеті, а також нарізати помідори і готувати з них соус до майбутньої страви або ж робити салат.
Планувати своє меню
Рекомендується заздалегідь продумувати свій раціон харчування (хоча б на тиждень вперед). Тоді можна буде одразу купити усі необхідні інгредієнти і не переживати, що чогось не вистачить і знову доведеться бігти в магазин.
Заморожувати правильно
Слід нарізати м’ясо або рибу на шматочки і кожен покласти в окремий пакет.
Багато господинь зіштовхувалися з проблемою, коли шматки м’яса прилипли один до одного і доводилося розморожувати весь продукт, потім відрізати те, що потрібно, і знову відправляти решту до морозильної камери. Тому слід нарізати м’ясо або рибу на шматочки і кожен покласти в окремий пакет.
Готувати на кілька разів
Є така їжа, яка може зберігатися протягом 2–3 днів і при цьому абсолютно не псуватися. Тож для економії часу варто готувати удвічі або втричі більше порцій, щоб потім знову не стояти біля плити. Страву можна буде просто дістати з холодильної камери і розігріти.
Читайте також: Продукти, які не мають строку придатності.
Маринування
Іноді доводиться поморочитися, щоб приємно здивувати гостей кулінарним шедевром. А якщо часу на підготовку м’яса зовсім мало, тоді порятунком може стати маринування. Наприклад, можна ввечері замаринувати, а готувати його на обід чи вечерю. Так вийде смачніше і швидше.
Прибирати одразу
Інакше накопичиться стільки брудного посуду, що потім доведеться витратити на його миття багато часу.