Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Ковельчанин видав книгу про гриби

Автор зібрав багато рецептів приготування грибних страв, які використовуються різними народами.

Ковельчанин видав книгу про гриби

У видавництві «Підручники і посібники» (м. Тернопіль) вийшла книга «Гриби України», яку написав відомий ковельський еколог Василь Козак

Гриби цікавили людей з давніх-давен, хоча більшість знають про них мало. У їхній уяві – це ті мешканці лісів і лук з шапинкою та ніжкою, яких ми кладемо до кошика. Вони й не здогадуються, що більшість грибів невидимі (через дуже малі розміри). Ними кишить довкілля. Спори грибів вкривають предмети навколо нас і самих нас, проникають у середину наших організмів. Це так звані гриби-мікроміцети (на відміну від видимих неозброєним оком грибів-макроміцетів). Про все це люди дізналися вже після винайдення мікроскопа, пише Ковельмедіа.

Автор зібрав багато рецептів приготування грибних страв, які використовуються різними народами.

- У своїй книзі я розповідаю переважно про макроміцети, з яких і розпочалося вивчення грибів. Багато їстівних грибів були добре відомі людям ще в сиву давнину. Їх цінували за гарний смак. Інтерес до грибів не вгасає протягом багатьох тисячоліть, і не лише через їхні добрі смакові властивості. Згодом стало відомо, що гриби можуть спричиняти хвороби рослин, тварин і навіть людини, руйнувати споруди, псувати запаси їжі тощо, – каже Василь Козак.

У різних лісах і в різних місцях представники одного виду можуть бути дуже несхожими і розрізнити їх можуть далеко не всі. Тому один вид автору довелося ілюструвати кількома фото. У книзі їх біля 700. Фото дуже красиві і привабливі. Читач немов би опиняється в лісі.

Реклама Google

Як стверджує Василь Козак, більшість людей розрізняють лише 10-15 видів. Про гриби написано дуже багато. Але розповідати про них замало. Їх потрібно бачити в усій красі в контексті кожного місця й пори. І автор старався показати їх.

Читайте також: Які книжки на Волині видадуть коштом бюджету

Telegram Channel