
Яка ікра найкорисніша?
Червона, чорна та біла ікра: яку включити до раціону
Користь риб’ячих ікрин давно доведена, у кожній з них є вітаміни А, Е, D, В, а також йод, калій, магній, фосфор, залізо, фолієва кислота. Багаті вони на легкозасвоюваний білок, жири, амінокислоти та інші необхідні людині речовини. Зазвичай продукт включають до оздоровчої дієти або до святкового меню, а тому турбуватися про шкоду, що може завдати споживання червоної, чорної або білої ікри у великій кількості, не слід
Делікатесу якого кольору надати перевагу – залежить від уподобань, оскільки визначальним у виборі, перш за все, є смак. Для когось причиною відмовитися від певного виду кав’яру стає його аромат. Висока ціна деяких сортів – теж вагомий аргумент. Проте повністю позбавлятися можливості споживати солоний рибний продукт не доводиться, адже в асортименті Foodex24 є товар різних категорій, що економить час на пошуки необхідного та дозволяє купити ікру https://foodex24.com/category/ikra онлайн.
Різновиди кав’яру
Основна розпізнавальна ознака ікри – колір: червоний, чорний, жовтий (так званий білий) та рожевий. Проте різновидів значно більше, що залежить від того, якій рибі вона належить, а також яким чином її консервували. Тому у кожної банки кав’яру своя історія:
1. Червону дають представники сімейства лососевих: горбуша, форель, лосось, сьомга, кета, нерка, чавича та ін. Фахівці легко визначають, кому належить ікра, за відтінком та розміром зернин, а гурмани ще й за смаком готового продукту. Її колір варіює в межах яскраво-червоного, насиченого янтарного та золотаво-помаранчевого. Діаметр ікрин лежить у діапазоні від 2 до 7 мм, найменший – у форелі, найбільший – у кети та чави

2. Чорна – це ікра осетрових риб, якими є севрюга, білуга, шип, осетер та ін. Висока ціна делікатесу визначається значно меншою його кількістю у порівнянні з червоною. Колір кав’яру залежить від виду риби, тому сірий чи коричневий вважаються натуральними відтінками. Слабкий запах риби або його відсутність – також показники якості. Щоб уникнути підробки, варто купувати цінний кав’яр у надійного продавця, який не ховає свого обличчя, завжди на зв’язку та реагує на запити своїх клієнтів. Серед таких – онлайн-магазин Foodex24.
3. Біла – ікра різноманітних видів риб, проте благородною вважається янтарна щуча. Смак її залежить від особливостей посолу, а запах теж проявляється по-різному.

4. Рожева або світло-бежева (часто теж відносять до білої) – продукт, що отримують у результаті обробки частикової риби, зокрема сімейства тріскових. Бутерброди та закуски з нею включають до буденного раціону не тільки, щоб урізноманітнити його, а й тому, що продукт такий же корисний, як і будь-який інший кав’яр. Вибираючи між ікрою тріски та минтаю, варто звернути увагу на калорійність – у власне тріскової вона менша.
Щоб говорити про смак ікри, її треба спробувати всю. Проте, якщо є просто бажання або потреба споживати рибний продукт, варто замовляти ту, що відповідає нагоді, – користь буде аналогічною, оскільки природне призначення ікринок однакове.
Таємниці виготовлення
Готують ікру різними способами:
- пробійну перед засолюванням очищують від плівки (пробивають через сито);
- солоно-морожену обробляють на місці видобутку у перші години після вилову;
- паюсну чорну засолюють та просушують в ястиках, після чого відділяють від них і пресують.
Готовий до вживання продукт фасують у скляну, пластикову або бляшану тару невеликими порціями, що зручно та вигідно. Особливо якщо є можливість замовити делікатес з доставкою.
