На смак не відрізнити: експерт розповів, як фальсифікують популярний продукт
У хід йдуть миючі засоби та пральний порошок
В Україні заготівельники і продавці молока нерідко фальсифікують продукт, додаючи в нього миючі засоби. Такий метод зберігає від скисання і підвищує вміст жиру.
Про це в ефірі програми «Споживач має право» на телеканалі «Україна 24» розповів керівник Союзу молочних підприємств Вадим Чагаровський.
Мета фальсифікації - збереження нативних властивостей, а саме кислотності, для чого використовуються сода і миючі засоби, щоб молоко не було кислим.
«Ті, хто виробляє молоко, не є фальсифікаторами. Фальсифікують молоко заготівельники, які в них закуповують, і ті продавці, які продають на базарах, перепродують. Мета фальсифікації - збереження нативних властивостей, а саме кислотності, для чого використовуються сода і миючі засоби, щоб молоко не було кислим. На смак це через невелику кількість речовин не відчувається, рецептори не можуть відчути, і люди купують це як звичайне молоко», - розповів Чагаровський.
Читати також: Цьогоріч затримається збір урожаю черешні