Курси НБУ $ 41.17 € 45.95
Випускники ковельського ліцею прийшли на «Останній дзвоник» в радянській формі й станцювали вальс під музику російського виконавця

Зі школи - зі скандалом.

Фото скрін з відео Аверс.

Випускники ковельського ліцею прийшли на «Останній дзвоник» в радянській формі й станцювали вальс під музику російського виконавця

Скандал стався у ліцеї імені Олени Пчілки, в одному із найкращих навчальних закладів області

Між випускниками та вчителями виник конфлікт через пісню, яку діти обрали для випускного вальсу. Дирекція школи не надала дозволу, на виконання вальсу під пісню « Випускник» російського виконавця Фогеля, навіть в українському перекладі. Педагоги взагалі поставили під питання проведення заходу, але все ж вирішили не відмовлятися від проведення Останнього дзвоника. Хоч до програми вальс випускників не включили.

Після завершення свята учні 11 класу попросили учасників залишитися і таки станцювали свій останній шкільний танець. 

Це обурило частину суспільства, адже, як пишуть користувачі соцмереж, недопустимі такі речі коли «хлопці сидять в окопах і гинуть щоб ця руська зараза не лізла в Країну». 

Учителька з Ковеля Наталія Тхоржевська у фейсбуці зазначає: «Скандал у ковельському ліцеї - не випадковість! Це лусьнув фурункул, що визрівав роками в усіх ( майже) школах України... Стикаюсь з такою проблемою багато років поспіль, а ради тому нема : російська попса, совєцька (світська ) форма одягу. Сьогодні я також частково програла подібну битву Бо один в полі не воїн!

Скандал у ковельському ліцеї - не випадковість! Це лусьнув фурункул, що визрівав роками в усіх ( майже) школах України...

Якщо не буде СИСТЕМНОЇ КОМАНДНОЇ РОБОТИ - ми й далі будемо чути й бачити кіно «Какая разница?». Олена Іванівна справді мужня героїчна жінка! Більшість директорів в подібній ситуації сказали б: -Як скажете, дітки! Класний керівник також зазвичай заграє з дітьми й батьками: - Аби все добренько...Дітки так схотіли... Більшість батьків взагалі цим не заморочуються: - Роби, як хочеш... Сумно

Але треба давати цьому раду РАЗОМ!», - пише учителька української мови. 

Ковельчанин Віталій Пясецький детально і доступно пояснює ситуацію так:

1. Пісня як і сам виконавець унилоє гі**о». Крапка!

2. Версія про те, що це улюблена пісня померлого однокласника, на мою думку притягнута за вуха, або придумана кимось і навіть якщо це дійсно так, то маніпулятивна за своєю суттю.

3. Чому діти таке ла**о слухають розумію. Сам був малим гівнюком і слухав таке,що й соромно зізнатись.

4. Чому батьки повелись і почали гнути свою лінію «до кінця», теж розумію. В кожному класі знайдеться парочка ошпарених « яжемать», які намагаютьчя застібнули «шльома» вчителям, батькам і всім незгідним, та одночасно показати, хто в школі чи класі хазяїн. Сам зіштовхувався. Інші батьки, мовчки нагинають гриву і на все згодні.

5. Позиція дирекції ліцею, абсолютно обгрунтована і виправдана. Вони повинні контролювати те,що відбувається в стінах школи. Яка музика звучить на урочистих та інших заходах. Вони не мають іти на повідку різних хотілок,навіть у випускників. На те вони й дирекція.

Читайте також«Доню, благословляю. Іди захищай Україну!»

І зрозумійте врешті. Слухаєш російське,читаєш російське, дивишся російське, чи спілкуєшся російською? Не дивуйся коли тебе прийдуть «спасать» російські війська. Можливо заодно тебе чи когось близького вб'ють. Але то таке. Нюанси.

Як коментує Оксана Височанська, «Ковель - дуже своєрідне місто. у радянські часи напханий під завязку росіянами, в принципі, як і кожне вузлове місто. Їхні нащадки ніде не поділися звідти».

А от у сюжеті телеканалу «Аверс» одна із випускниць зазначила, що патріотизм – це дії, бо «какая разніца» якою мовою говорити, головне - любити Україну.

Telegram Channel