Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Волинян кличуть вклонитися мощам Миколая Чарнецького

Фото з відкритих джерел.

Волинян кличуть вклонитися мощам Миколая Чарнецького

У суботу, 26 червня, у храмі святої Анни (вул. Городоцька 32, Львів) можна буде помолитися біля  мощей бл. свщмч. Миколая Чарнецького

Святиню виставлять до почитання під час Великої Вечірньої о 18.00 год. Мощі для храму надано на постійне перебування з благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Кир Ігоря. Про це повідомляє «Четверта студія», посилаючись на прес-службу храму.

Довідково.  Миколая Чарнецького  називають «українським святим Миколаєм». Він — один з новочасних праведників, яких породила багатостраждальна українська земля, вірний син і турботливий провідник загнаної у підпілля, але невпокореної Церкви.

 Люди не перестають іти до Миколая Чарнецького з молитвами, сподіваючись на його поміч у багатьох житейських проблемах.          

Миколай Чарнецький -  церковний діяч Української Греко-Католицької Церкви, редемпторист, єпископ, професор Духовної семінарії у Станиславові, настоятель монастирів у Костополі й Ковелі на Волині, а також мученик і блаженний УГКЦ. Помер кир Чарнецький 2 квітня 1959 року. Спочатку був похований кульпарківському цвинтарі Львові, куди, незважаючи на  суворий контроль комуністичної влади, до його могилу відразу почали приходити вірні.  Під час ліквідації кульпарківського цвинтаря був перепохований на Личаківському цвинтарі.

  Зважаючи на свідоцтво праведного життя блаженної пам'яті кир Миколая Чарнецького, в 1960 році розпочато беатифікаційний процес, який завершився на єпархіальному рівні 2 березня 2001 року. Цього ж року року Святійший Отець Іван Павло ІІ підписав декрет про беатифікацію Єпископа Миколая Чарнецького як блаженного мученика за Христову Віру, а 27 червня під час Святої Архієрейської Літургії у Львові проголосив Миколая Чарнецького блаженним. 4 липня 2002 року мощі Блаженного перенесли в храм свщм. Йосафата у Львові, що на  вул. Замарстинівській.

Люди не перестають іти до Миколая Чарнецького з молитвами, сподіваючись на його поміч у багатьох житейських проблемах.

Реклама Google
                                 

Читайте такожНа Волинь привезли мощі святої Варвари

Джерело: Роксолана ВИШНЕВИЧ
Telegram Channel