Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Дружина арештованого окупантами в Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка півтори години простояла під Офісом президента з одиночним пікетом: до неї ніхто так і не вийшов

Немає слів...

Фото ua.krymr.com

Дружина арештованого окупантами в Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка півтори години простояла під Офісом президента з одиночним пікетом: до неї ніхто так і не вийшов

Катерина Єсипенко із сумом зазначила, що вона навіть не здивувалася

В Офісі президента України не відреагували на одиночний пікет дружини арештованого фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка Катерини, який вона проводила 7 липня у Києві. Жінка простояла з портретом чоловіка 1,5 години під будівлею Офісу, але до неї так ніхто і не вийшов, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

«Будемо продовжувати звертатися і писати в Офіс президента України, поки не доб'ємося зустрічі. І я хочу, щоб Володимир Олександрович Зеленський називав прізвище журналіста Владислава Єсипенка на всіх міжнародних майданчиках. Я не особливо здивована, що до мене ніхто не вийшов, влада, як і раніше, ігнорує питання політв'язнів», – сказала за підсумком своєї акції Катерина Єсипенко.

«Я не особливо здивована, що до мене ніхто не вийшов, влада, як і раніше, ігнорує питання політв'язнів», – сказала за підсумком своєї акції Катерина Єсипенко.

Дружина заарештованого журналіста вийшла з одиночним пікетом під Офіс президента в Києві, щоб отримати відповіді, які цікавлять сім'ї українських політв'язнів. Вона уточнила, що з моменту арешту чоловіка, відправила три звернення президентові України Володимиру Зеленському.

«З відповідей, які я отримала, випливає, що Офіс президента України переклав відповідальність на СБУ», – зазначила Катерина.

Крим.Реалії направили інформаційний запит до Офісу президента, щоб дізнатися реакцію глави держави на ситуацію з Владиславом Єсипенком, а також у цілому прояснити долю переговорного процесу щодо повернення українських політв'язнів з російського ув'язнення.

У березні повідомлялося, що Катерина Єсипенко звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням посприяти в його звільненні та внесенні до списку громадян, яких можуть повернути на материкову частину України в результаті обміну.

Заступниця представника президента України в Автономній Республіці Крим Дар'я Свиридова стверджувала раніше, що Офіс президента проінформований про «кейс Єсипенка».

На центральній площі Києва 6 липня відбулася акція на підтримку Владислава Єсипенка, якому російський райсуд у Сімферополі продовжив арешт до 18 грудня. Засідання суду відбулося в закритому режимі.​

Під час виступу на акції представник президента України в АРК Антон Кориневич, сказав: «Для нас дуже важливо висловити слова підтримки Владиславу і його сім'ї. Те, що відбувається в Криму, коли будь-яка сім'я може прокинутися о 4-5 ранку від початку обшуку в їхньому будинку – це жахливо. І не вписується в жодні процесуальні норми. У свою чергу, можу вас запевнити, що проблема українських політв'язнів для нас – на першому місці. І наші люди в російських в'язницях – не просто цифри. Ми знаємо і працюємо над цією проблемою».

Президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай закликав негайно звільнити Єсипенка.

Раніше повідомлялося, що експертиза не знайшла відбитків пальців арештованого в Криму фрілансера Радіо Свобода Єсипенка на «вилученій» у нього гранаті.

Дружина журналіста Катерина Єсипенко повідомила, що Владиславу інкримінують ще одну статтю обвинувачення – ст. 222 КК Росії (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів). Санкція цієї статті передбачає покарання від 5 до 12 років позбавлення волі.

3 травня, в День свободи преси, Катерина Єсипенко заявила, що її чоловіка змусили дати свідчення під тортурами.

Реклама Google

Читайте також: У центрі Києва встановили скульптуру дядька з голою дупою (Фото).

Telegram Channel