
Дотримуйтеся правил під час приготування їжі.
Розповіли, від чого псуються тефлонові сковорідки
Вона ще нова, а вже стала непридатною. Що ми робимо не так і як потрібно доглядати за таким посудом? Розповімо про найбільш поширені помилки, які допускають господині
Розігрівають до того, як додають олію. Має стати правилом: перш ніж ставити сковорідку на вогонь, потрібно влити олію. Однак дехто з нас робить це практично одночасно. Якщо готуєте без олії, майте на увазі, що саме в цей час тефлонова поверхня може виділяти шкідливі речовини. Тож намагайтеся посмажити швидко або ж хоча б трохи змажте її жиром.
Пательня з тефлоновим покриттям боїться високих температур. Щоб швидко підсмажити стейк, рибу, використовуйте чавунну.
Миють її у посудомийній машині. Технічно це безпечно і дозволено. Адже на сковородах є навіть маркування, де зазначено, що це можна робити. Але тривалий вплив високих температур і мийних засобів поступово руйнує покриття. Тому краще мити руками, а жирний наліт і пригорілі залишки видаляти з допомогою харчової соди.
Готують на великому вогні. Пательня з тефлоновим покриттям боїться високих температур. Щоб швидко підсмажити стейк, рибу, використовуйте чавунну. Інакше вашу тефлонову скоро доведеться викинути. І навіть не пробуйте відразу після зняття з плити залити її водою. Поверхня деформується.
Використовують металеві лопатки. Вони зручні, але пошкоджують антипригарне покриття. Для таких сковорідок підходять тільки силіконові чи дерев’яні.
Читайте також: Як охолодити приміщення без кондиціонера.
