Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У семи волинян виявили штам «Дельта»

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото Pixabay.

У семи волинян виявили штам «Дельта»

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України повідомив, що із 9 зразків біоматеріалу, взятого у хворих мешканців області і надісланого до референс–лабораторії вірусологічних досліджень ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», у 7 випадках підтверджено штам SARS— CoV-2 Delta, B.1.617.2

Зразки носоглоткових змивів були відібрані від осіб віком 21 – 67 років, із них 5 жінок та 2 чоловіків. Серед них мешканці Володимир-Волинської ТГ (4 особи), Луцької ТГ, Ковельської ТГ, Іваничівської ТГ (по 1 особі), п’ятеро із них непрацюючі. Усі лікувались амбулаторно, від COVID-19 не щеплені. Станом на сьогодні хворі одужали. Жоден із них не виїжджав за межі України, що свідчить про місцеву передачу вірусу. Епідеміологічне спостереження за вогнищами триває.

Реклама Google

Симптоми при зараженні штамом «Дельта»: лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, менш поширені ознаки — кашель та втрата нюху чи смаку.

Симптоми при зараженні штамом «Дельта»: лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, менш поширені ознаки — кашель та втрата нюху чи смаку. Фіксують також порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і гангрени.  

Дослідження, проведене вченими з Китаю, свідчить, що концентрація вірусу в крові інфікованої людини штамом «Дельта» у 1000 разів більша, ніж було раніше. Це означає, що хвороба поширюється значно швидше.

У Великій Британії на «Дельта»- штам припадає понад 90% поточних випадків COVID-19.  Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні ним набагато вища, якщо ви не вакциновані.

Читайте також: МОЗ дозволило вакцинувати від коронавірусу дітей від 12-ти років.

Telegram Channel